Távkapcsolat a számok szerint: tényleg működőképes vagy bukásra van ítélve?

Kerekes Vivien
Írta: ,

Senki sem szeretne távkapcsolatban élni, de néha van, hogy a körülmények rákényszerítenek minket. Igyekszünk kitartani a másik mellett, próbáljuk izgalmassá tenni a helyzetet, már amennyire lehet, és ha elég szerencsések vagyunk, sikerül áthidalnunk a távolságot. De valljuk be, a legtöbben akármennyire is szeretnék életben tartani a tüzet, elbuknak. De vajon tényleg működhet a távkapcsolat hosszú távon?

Majdnem mindenki átéli egyszer Kép forrása: lillyunique.tumblr.com

Hiába van már rengeteg applikáció, tudunk videócsetelni, és korlátlan az internetünk, a távkapcsolatokról az emberek többsége leginkább úgy vélekedik, hogy afféle időhúzás az elkerülhetetlen szakításig.

Nehéz fenn tartani egy szerelmet az érintések és az intimitás nélkül, úgy, hogy a másik fél valójában nem szerves része a mindennapi rutinunknak.

Még akkor sem könnyű boldogan megélni a kapcsolatot, ha lefekvés előtt órákat beszéltek, hiszen sokszor egy ölelés minden szónál többet ér. Mégis, az emberek jelentős része élete során legalább egyszer megtapasztalja, milyen egy távkapcsolatban élni.

Ez lehet akár egy tini szerelem, amit a főiskola miatti költözés ellehetetlenít, vagy egy külföldi nyaralás, amelyen váratlan szerelem szövődik, és nem szeretnétek elengedni egymást örökké.

Érzelmesebb találkozások Kép forrása: global.llbean.com

Fontos tudnunk egy ilyen helyzetben, hogy 2017-ben a távkapcsolat szerencsére nem olyan, mint 50 évvel ezelőtt. A kommunikáció nem csak levelezéssel vagy telefonálással valósítható meg, és a távolságok is jelentősen lerövidültek, így, hogy akár nap mint nap láthatjátok egymást a videócset segítségével.

Ettől függetlenül sokan gondolják úgy, hogy akik távkapcsolatban élnek, valószínűleg nem boldogok.

De biztos így van ez? Egy statisztika során 700 távkapcsolatot hasonlítottak össze 400 olyannal, ahol a felek gyakran tudtak találkozni egymással.

Az eredményekből kiderült, hogy sokan egyáltalán nem élik meg keserves tényezőként a nagy távolságot, hiszen így is napi szinten kontaktban tudnak lenni egymással.

Sőt, mivel ritkábban tudnak közös programot szervezni, a várva várt találkozások sokkal érzelmesebbek és emlékezetesebbek, mint ha minden napot együtt töltenének.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019