Tartós párkapcsolat – Hogyan tartsd életben a tüzet? (x)

Írta: ,

Vannak, akiket földöntúli boldogsággal tölt el a gondolat egy évfordulós vacsora közeledtével, hogy már ennyi ideje egy párt alkotnak kedvesükkel. Ám vannak, akik az évek múlásával egyre jobban aggódnak, vajon meddig tarthat ez az idilli állapot, az egymáshoz való ragaszkodás, és mikor válnak elviselhetetlenül unalmassá az együtt töltött hétköznapok, beleértve a szexet is? Valljuk be őszintén, természetes, hogy időnként megfogalmazódnak bennünk ilyen, és ehhez hasonló gondolatok. Azonban félelem helyett inkább koncentráljunk arra, mit tehetünk kapcsolatunk ellaposodása ellen. Az alábbiakban olyan ötleteket igyekeztünk egy csokorba szedni, amelyek segíthetnek a kettőtök közötti harmónia fenntartásában. További hasznos tippekért érdemes ellátogatnod a www.ragaszkodjhozza.hu oldalra!

Kíváncsiság Kép forrása: indiaearl.com

1/3 Kíváncsiság

Bridget Jones óta tudjuk, hogy ha egy férfi úgy szeret egy nőt, „ahogy van”, azt bizony meg kell becsülni. S valóban, egy kiegyensúlyozott, szerelmen és kölcsönös bizalmon alapuló, hosszú távú párkapcsolatban a felek olyannak fogadják el egymást, amilyenek, és félszavakból is megértik egymást. Mindez a lehető legjobb érzés a világon, ráadásul számos kutatás is bizonyítja, hogy a boldog párkapcsolatban élők egészségügyi mutatói jobbak. Ám akik már több éve ugyanazon személy mellett hajtják álomra fejüket, óhatatlanul is szembesülhetnek kapcsolatuk unalmassá válásával. Ez azonban nem törvényszerű, hogy így legyen! Az, hogy valakivel szavak nélkül is megértjük egymást, nem jelenti azt, hogy esténként hallgatásba burkolózva kell elköltenünk a vacsorát. De hogyan csináljuk?

Tipp: Írj rá párodra napközben, és érdeklődj, hogyan telik a napja. Apró figyelmességnek tűnik, de hidd el, meg fogja lepni kíváncsiságod, és este nagyobb kedvvel meséli el, mik történtek vele aznap.

Izgalom Kép forrása: partandparcelblog.com

2/3 Izgalom

Mindnyájan hajlamosak vagyunk belefeledkezni a mindennapi mókuskerékbe, eluralkodik rajtunk a napi rutin. Így este már csak arra vagyunk képesek, hogy mackónadrágban ücsörögjünk kedvesünkkel a kanapén.

Ez párkapcsolatunkra sincs a legjobb hatással. Mit tehetünk ellene?

Tipp: Mikor randiztatok utoljára? Játsszátok el, hogy most ismeritek meg egymást. Öltözzetek ki, találkozzatok egy számotokra eddig ismeretlen helyen, ahol sokan vannak környezetetekben. Pszichológusok szerint ugyanis, ha újra úgy látjuk kedvesünket, mint amikor megismertük, illetve mások is elismerő pillantásokat vetnek rá, az a szexuális vágyat is pozitívan befolyásolhatja.

Nyitottság Kép forrása: abduzeedo.com

3/3 Nyitottság

Egy tartós kapcsolat tagadhatatlan előnye, hogy tudjuk, miképpen reagál párunk bizonyos szituációkban. Már ismerjük reakcióit egy hétköznapi helyzetben ugyanúgy, mint a hálószobában. Ám kérdezzük meg nagymamánkat bátran, hogy néha bizony nem árt egy-egy különleges fűszert tenni a megszokott ételekbe. Párkapcsolatunkat is ízesíthetjük új, akár olyan extrém programokkal, mint a hegymászás, vagy a siklóernyőzés. A szakemberek ugyanis úgy vélik, hogy a szokatlan, különleges helyzetekben termelődő hormonok amellett, hogy remek ellenszerei az unalomnak, jótékonyan hatnak a szexuális érdeklődésre is. Ugyanis párunk eddig rejtett képességeire derülhet fény, amely által újra rádöbbenhetünk, mennyire csodálatos személy, miért is szerettünk bele annak idején.    

Tipp: Keressetek közös hobbikat, szervezzetek olyan programokat, amiket még nem próbáltatok. Az új élmények átbeszélése ráadásul sokat lendíthet az esetleges kommunikációs nehézségeken is.