A legfontosabb tanulságok, amiket levonhatsz a megcsalás után

Szabó Erzsébet
Írta: ,
A legfontosabb tanulságok, amiket levonhatsz a megcsalás után

Kép forrása: bohemiandiesel.com

Sokan a megcsalást tekintik egy kapcsolat halálának, úgy vélik, ennél rosszabb nem is történhet egy viszonyban. Érthető ez a nézőpont, mégis, talán éppen a félrelépés az, ami miatt a legtöbb kapcsolat, házasság tönkremegy – vagy legalábbis ez az a kiütközési pont, ami felett a többség már nem tud szemet hunyni. De milyen tanulságok várnak rád a megcsalás után?

Csakis a saját érzéseidre kell hagyatkoznod Kép forrása: bohemiandiesel.com

A megcsalás meglehetősen nagy törés az emberek életében, főleg azért, mert többnyire hosszú távú, és monogám kapcsolatokra jellemző. Nem mindig van előjele, sokszor a semmiből üti fel a fejét a hír, miközben te akár azt érezhetted, hogy minden a legnagyobb rendben van.

Így persze még fájdalmasabb az egész. Mégis, csak akkor léphetsz túl a történteken – függetlenül attól, hogy együtt, vagy külön folytatjátok – ha szembenézel a tényekkel, és megválaszoltatod a felmerülő kérdéseket.

Utóbbi általában nehézségekbe ütközik, hiszen a félrelépő nyilván nem szívesen beszél. Azonban neked is csak azokat a kérdéseket szabad feltenned, amikre szeretnéd is hallani a válaszokat.

Persze az is normális, ha semmit sem akarsz tudni – van, akinek így sokkal egyszerűbb. A számodra könnyebb utat válaszd!

Te mit csinálhattál volna másként? Kép forrása: thefashionisto.com

Nem lenne minden kerek, ha nem beszélnénk arról, hogy saját életeddel is számot kell vetned. Igen, a megcsalás a másik feled saját, egyértelműen rossz döntése volt, de vajon mi vezetett idáig?

Az emberek nagyon nagy része nem teszi meg ezt a lépést akkor, ha boldog, kiegyensúlyozott kapcsolata van. Sokan akkor sem, ha néhány nehézséggel szembesülnek, mert jóval fontosabbnak tartják azt, amit valakivel felépítettek, mint azt, hogy egy alkalommal lefeküdjenek valakivel.

Szóval a kérdés az, mit csinálhattál volna másként? Vajon miben mutatkozik meg a te felelősséged? Ennek mérlegelése azért fontos, hogy ne kövesd el ismét ugyanazt a hibát – függetlenül attól, hogy együtt folytatjátok, vagy valaki mással kezded újra az életedet.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?