5 eset, amikor jó ötlet szünetet tartani egy kapcsolatban

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A párkapcsolati konfliktusokat sokszor egy szünet beiktatásával próbálják rendezni a felek. De vajon ez tényleg jó ötlet? Vagy éppen ellenkezőleg, csak konfliktusokat szül a későbbiek során? Az biztos, hogy minden kapcsolat más és más, de az alábbi érvek-ellenérvek talán segítenek a döntés meghozatalában.

Még akkor is van erre esély, ha mindketten érzitek a szünet szükségességét, de abban az esetben, ha csak az egyikőtök szeretné, borítékolható, hogy lesznek begyógyíthatatlan sebeitek.

Elég kis esély van arra, hogy a későbbiek során nagyon nyugodt leszel a párkapcsolatodban, vagy éppen nem fogsz hűség-ügyben aggodalmaskodni, ha a szerelmed egyszer csak olyan kéréssel áll eléd, hogy szeretne pár hét szünetet tartani. Még, ha ki is derül, hogy nem harmadik fél miatt jött ez a kérés (ami azért elég ritka), akkor is hatalmába keríthet az aggodalom a békülés után.

Most már vajon tényleg készen áll egy komoly kapcsolatra? Vagy ismét elő fog-e rukkolni ilyesmivel, ha újra nehéz helyzetbe kerültök? Mindig az adott helyzettől függ, milyen sérüléseket okoz egy szünet beiktatása, de akár az is megeshet, hogy sosem lesz a régi a kapcsolatotok.

Jobban megbecsülitek a kapcsolatotokat Kép forrása: unsplash

Ha egyszer szakítás után úgy döntöttetek, hogy kibékültök, és mindent elölről kezdtek, akkor egész biztosan máshogy álltok majd a kapcsolatotokhoz. Persze, nem a se veled, se nélküled viszonyokról van szó, azok hosszútávon halálra vannak ítélve.

Hanem arról, ha egyszer egy jelentős dilemma elé néztetek és úgy éreztétek, nem tudjátok ezt akkor és ott megoldani – ám a szakítás után mégis kibékültetek. Ebben az esetben mindent máshogy fogtok mérlegelni.

Minden bizonnyal türelmesebbek, toleránsabbak lesztek egymással, nem akadtok fel olyan gondokon sem, amiken mások komolyan összevesznek.

Egyszerűen azért, mert tudjátok, mit veszíthettek, ha ismét szakítotok, ráadásul az a szakítás már jó eséllyel végleges lesz – ezt egyikőtök sem szeretné kockáztatni.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba