Szünet a kapcsolatban – mikor jó és mikor rossz ötlet?

Téklesz Rita
Írta: ,

Előfordulhat, hogy a kapcsolatod nehéz időszakon megy keresztül, és a legjobb megoldásnak azt látod, ha egy kis időt inkább külön töltötök. Ez nem feltétlenül végződik szakítással, sőt, néha csak megerősítheti a szerelmeteket – mindenesetre érdemes átgondolni, hogy tényleg meglépjétek-e. Van amikor jó ötlet így tenni, ám nem mindig…

1. Jó ötlet, ha…

…állandóan veszekedtek.

Ha a pároddal újra és újra összevesztek bizonyos témákon, és egyszerűen nem tudtok dűlőre jutni, jó ötlet lehet a szünet. A külön töltött idő mindkettőtöknek segíthet, hogy kicsit lecsillapodjatok és más perspektívából lássátok egymás nézeteit. Így lesz időd és tered átgondolni, hogy van-e esély a közös nevezőre, és a megoldási lehetőségeket is felmérheted.

Ez nem azt jelenti, hogy egy nagy veszekedés után egyből szünetet kérj – ezt a végső megoldást csak akkor érdemes felhoznod, ha tényleg szélmalomharcot vívtok nap mint nap, és nem látod már belőle a kiutat.

…megcsalt a párod, és időre van szükséged átgondolni a folytatást.

Van, aki számára a megcsalás vitán felüli szakítóok, ám minden eset más és más, ahogyan a kapcsolatok is, így nem biztos, hogy ez feltétlenül a végét jelenti a szerelemnek.

Lehet, hogy legszívesebben azonnal búcsút intenél neki, ám ha picit is motoszkál benned az érzés, hogy megér még egy esélyt a dolog, inkább csak kérj egy kis időt, mielőtt meghoznád a végső döntést.

Ezalatt érdemes átgondolnod, vajon meg tudnál-e újra bízni a párodban, és tényleg megérdemli-e, hogy megbocsáss neki. Fontos, hogy ne siettesd magad, és őt is kérd meg, hogy egy ideig ne keressen, mert tiszta fejjel szeretnél gondolkozni.

Szünet a párkapcsolatban – mikor jó és mikor rossz ötlet?

…kétségeid vannak egy nagy döntéssel kapcsolatban.

Legyen szó összeköltözésről, esküvőről vagy akár arról, hogy a párod munkája miatt külföldre költözzetek, ha kétségeid vannak, érdemes megfelelő távolságból átgondolnod a dolgokat. Nem biztos, hogy a szerelem hiánya miatt érzed ezt, egyszerűen csak nem tudod, készen állsz/álltok-e egy ekkora lépésre. Ha azonban van egy kis időd egyedül, úgy sok dolog más fényben tűnhet fel. Ha pedig igaz a szerelmetek, ez a kis szünet nem fog a hosszú távú boldogságotok útjába állni.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv