Szünet a párkapcsolatban – Fogadd meg a tanácsainkat, hogy jól sikerüljön

Nagy Niki
Írta: ,

Egyértelmű, hogy – ahogy az életben minden – egy párkapcsolat sem lineárisan halad, vannak benne jobb és rosszabb időszakok, olyanok, amikor erősen elgondolkozol az értelmén, vagy lélegezni is alig tudtok egymás mellett. De ehhez vajon hozzátartozik az, hogy szüneteltessétek a viszonyt? Milyen körülmények között lehet ez jó ötlet?

Képzeld el az alábbi szituációt: jó ideje együtt vagytok a pároddal, de valami mostanában nem stimmel közöttetek. Úgy érzed, egyre távolabb kerültök egymástól, és az első reflexed az lenne, hogy utána kapsz, és még erősebben szorítod, hogy visszanyerjétek azt a közelséget és meghittséget, ami addig jellemezte a kapcsolatotokat. Pszichológusok szerint azonban ilyenkor ez a legrosszabb, amit tehetsz, az ehhez hasonló problémáknál ugyanis inkább a távolságra lenne szükségetek, mint a még nagyobb közelségre.

Ilyenkor jöhet jól az, ha tartotok egy kis szünetet. Ha ugyanis egy helyzet bonyolult, és nagyon benne vagytok, nehéz objektív döntéseket hozni.

Ilyenkor az, ha elvonultok, távolságot helyeztek magatok és a probléma közé, majd hideg fejjel átgondoljátok a történéseket, mind a kapcsolatnak, mind pedig a saját életeteknek jót tehet.

Ha nincs egyfajta szünet a kapcsolatban, ez nem tud megtörténni.

Rengeteg pár úgy gondolja, hogy az egészséges kapcsolat jele az, ha sülve-főve együtt van a két fél, pedig ez egyáltalán nem igaz. Szünet nélkül is szüksége van mindkettőtöknek arra, hogy saját magán dolgozzon, a barátaival legyen, és saját élményeket szerezzen, amikhez a másiknak nincs köze. Egy feszültebb időszakban pontosan erre ad lehetőséget a szünet: meglátjátok, hogy milyen lenne a másik nélkül, mennyire viselne meg a párotok hiánya, és hogy fontosabb-e, hogy megoldjátok a problémákat, vagy inkább végleg kilépnétek a kapcsolatból. Ezt nem tudjátok így átgondolni, ha együtt vagytok, mert sokszor magától értetődőnek veszünk olyan dolgokat is egy párkapcsolatban, ami később nagyon hiányozni kezd.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)