Szünet a párkapcsolatban – mikor jó és mikor rossz ötlet?

Téklesz Rita
Írta: ,

Előfordulhat, hogy a kapcsolatod nehéz időszakon megy keresztül, és a legjobb megoldásnak azt látod, ha egy kis időt inkább külön töltötök. Ez nem feltétlenül végződik szakítással, sőt, néha csak megerősítheti a szerelmeteket – mindenesetre érdemes átgondolni, hogy tényleg meglépjétek-e. Van amikor jó ötlet így tenni, ám nem mindig…

1. Jó ötlet, ha…

…állandóan veszekedtek.

Ha a pároddal újra és újra összevesztek bizonyos témákon, és egyszerűen nem tudtok dűlőre jutni, jó ötlet lehet a szünet. A külön töltött idő mindkettőtöknek segíthet, hogy kicsit lecsillapodjatok és más perspektívából lássátok egymás nézeteit. Így lesz időd és tered átgondolni, hogy van-e esély a közös nevezőre, és a megoldási lehetőségeket is felmérheted.

Ez nem azt jelenti, hogy egy nagy veszekedés után egyből szünetet kérj – ezt a végső megoldást csak akkor érdemes felhoznod, ha tényleg szélmalomharcot vívtok nap mint nap, és nem látod már belőle a kiutat.

…megcsalt a párod, és időre van szükséged átgondolni a folytatást.

Van, aki számára a megcsalás vitán felüli szakítóok, ám minden eset más és más, ahogyan a kapcsolatok is, így nem biztos, hogy ez feltétlenül a végét jelenti a szerelemnek.

Lehet, hogy legszívesebben azonnal búcsút intenél neki, ám ha picit is motoszkál benned az érzés, hogy megér még egy esélyt a dolog, inkább csak kérj egy kis időt, mielőtt meghoznád a végső döntést.

Ezalatt érdemes átgondolnod, vajon meg tudnál-e újra bízni a párodban, és tényleg megérdemli-e, hogy megbocsáss neki. Fontos, hogy ne siettesd magad, és őt is kérd meg, hogy egy ideig ne keressen, mert tiszta fejjel szeretnél gondolkozni.

…kétségeid vannak egy nagy döntéssel kapcsolatban.

Legyen szó összeköltözésről, esküvőről vagy akár arról, hogy a párod munkája miatt külföldre költözzetek, ha kétségeid vannak, érdemes megfelelő távolságból átgondolnod a dolgokat. Nem biztos, hogy a szerelem hiánya miatt érzed ezt, egyszerűen csak nem tudod, készen állsz/álltok-e egy ekkora lépésre. Ha azonban van egy kis időd egyedül, úgy sok dolog más fényben tűnhet fel. Ha pedig igaz a szerelmetek, ez a kis szünet nem fog a hosszú távú boldogságotok útjába állni.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019