Te is a szüleid mintáját másolod a párkapcsolataidban? Emiatt vagy bajban!

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Te is a szüleid mintáját másolod a párkapcsolataidban? Emiatt vagy bajban!

Folyton melléfogsz azokkal a kapcsolatokkal, amik általában ígéretesnek bizonyulnak? Úgy tűnik, mindig ugyanazt a forgatókönyvet éled végig, ezért már pontosan tudod, legközelebb mi vár rád? Talán sokkal mélyebben és régebben kell keresned a kiváltó okokat, mint hinnéd…

A családállítás, avagy a Hellinger terápia Kép forrása: blog.shutterfly.com

Ezzel a lehetőséggel tulajdonképpen mindenkinek élnie kellene, hiszen így elkerülhetnénk, hogy évszázadokon át másoljuk és továbbadjuk ugyanazokat a negatív mintákat.

A családállítás egy terápia, ami Bert Hellinger nevéhez fűződik, és segítségével végre te is kiléphetsz az ördögi körből. A foglalkozások lényege, hogy felfedezheted, milyen mintákat és miért másolsz, hogyan hatottak a példák a rokonaid életére, és hogyan hatnak most a tiédre. Az előny kézzel fogható: te is oda kerülsz a családban, ahol a helyed van, rendbe jönnek a kapcsolataid, és mivel megtalálod önmagadat, végre gond nélkül felépítheted a saját életedet.

További pluszpont, hogy a saját változásod a többiekre is kihat, ugyanis a Hellinger terápia főleg energetikai szinten hasznosul, ami azt eredményezi, hogy automatikusan mindenki változik körülötted.

A szüleid, rokonaid példája Kép forrása: ronhicks.com

Óhatatlanul is kihat az életedre a szüleid példája. Az ok egyszerű: ők neveltek, tanítottak, tőlük lested el a viselkedési formákat, így azokat tartod normálisnak és elfogadhatónak.

Később két véglettel szembesülhetsz: vagy ezek a példák lesznek a mérvadók, ezek alakítják a gondolkodásmódodat és érzéseidet (ez a jellemzőbb), vagy annyira távol állnak tőled, hogy egyenesen elrettentenek, és emiatt teljesen más irányt követsz.

Sajnos egyik oldal sem túl szerencsés, azt pedig jól tudjuk, hogy teljesen hibátlan, mindig jól reagáló szülők nincsenek.

Akadnak viszont olyanok, akik néhány döntésükkel, mondatukkal alapjaiban lehetetlenítik el a felnőttkori kapcsolataidat.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)