Amiről nem gondoltuk volna, hogy szükségletünk: a szerelem

Kovács Andrea
Írta: ,
Amiről nem gondoltuk volna, hogy szükségletünk: a szerelem

Alapvető szükségletekről beszélünk, ha azok kielégítése az emberi élet fenntartásához elengedhetetlen: ilyenek például az evés, az ivás, az alvás igénye. A szükséglet egy hiányérzet, amely önmaga megszüntetésére irányuló cselekvésre késztet. De a szerelem vajon szükséglet-e? Miért vágyunk rá annyira?

A szerelem, mint önmegvalósítás Kép forrása: nathaliakalil.com.br

Ők azok az emberek, akik a szerelembe szerelmesek. Folyamatos szerelmi feszültségre vágynak, gyakorlatilag függők. Olyan emberekre jellemző ez a viselkedés, akik érzelmileg éretlenek. Emiatt és függőségük miatt életük teljesen kiszámíthatatlan, zaklatott. 

A szerelem színházában élnek, mely néha dráma, néha komédia, de semmiképp sem valós. Ez egy menekülési forma a valós élet valós fájdalmai ellen, mely állapot szükségszerűen kizárja gondolataikból a valódi, megélt szerelmet. 

 Coelho és Márquez – a szerelem ismerői Kép forrása: graceloveslace.com.au

Márquez zseniálisan és kifinomultan írja körbe a szerelem kortalanságát, a szerelem természetét, annak szükségességét a Bánatos kurváim emlékezete című könyvében, mely egy igen idős ember és egy kamaszlány kibontakozó szerelméről szól. 

Coelho szerint mindnyájunknak szüksége van szerelemre, mert ez az emberi természet része, pontosan úgy, mint az alapvető szükségletek, az evés, ivás, alvás. Szerinte a magány függőséggé is alakulhat.

Ezt a tanácsot adja: ,,Ha úgy tűnik, hogy számodra nincs értelme a naplementének, légy alázatos, és indulj, hogy szerelemre találj.” 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv