Hétköznapi szokások, amik észrevétlenül teszik tönkre a párkapcsolatodat

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Hétköznapi szokások, amik észrevétlenül teszik tönkre a párkapcsolatodat

Kép forrása: elisamendes.com

Nem minden kapcsolatban felmerülő probléma annyira egyértelmű, mint a félrelépés, vagy éppen az állandósuló veszekedések. Egyes szokások szinte észrevétlenül válnak a mindennapok részeivé, és belülről bomlasztják azt.

Idővel borzasztóan unalmassá válik minden, ami rutinszerű, és ez nagymértékben igaz a kapcsolatokra. Márpedig, ha valamiben, akkor a szerelemben meglehetősen nehéz megőrizni az újdonság varázsát, főleg összeköltözés, családalapítás után.

Mégis mindent meg kell tennetek ennek érdekében, különben az unalom úgy költözik bele az életetekbe – és okoz nagyon sok problémát –, hogy szinte észre sem veszitek.

Minél több mindenben meg kell próbálnotok újítani, folyamatosan változtatni. Ez időnként kifejezetten nehéz, de hosszútávon csak így működhet egy kapcsolat. Ha kicsit is úgy érzitek, unalmas a másik társasága, túlságosan lapos a szex, akkor nem szabad tovább várnotok!

Időnként úgy hozza az élet, hogy külön-külön szerveztek programokat magatoknak. Ez adódhat egy bizonyos életkörülménynek köszönhetően (pl.

családalapítás), vagy csupán abból, hogy némileg különböztök (pl. másfajta zenéket szerettek, ezért külön jártok koncertre).

Mindez kifejezetten a javára válhat a kapcsolatotoknak, hiszen mindketten megkapjátok, amit igényeltek. Gond abból adódhat, ha gyakorlatilag alapvetővé válik, hogy minden hétvégén külön vágtok neki az éjszakának, miközben hétköznap sem jut egymásra időtök.

Ez nyilván oda vezet, hogy nem szereztek közösen új élményeket, ami feszültséget kelthet bennetek – főleg, ha egyikőtök eközben rendszeresen otthon ücsörög.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?