5 hétköznapi szokás, ami megöli a romantikát a párkapcsolatodban – Változtassatok rajta

Póta Szilvia
Írta: ,
5 hétköznapi szokás, ami megöli a romantikát a párkapcsolatodban – Változtassatok rajta

A mindennapok során egy párnak számtalan problémával kell megküzdenie, így szinte időpazarlásnak tűnik energiát fektetni az apró dolgokba. Pedig a látszólag jelentéktelennek tűnő szokások hosszú távon komoly veszekedésekhez, vagy akár szakításhoz is vezethetnek! Ellentétben azonban az olyan sorsfordító eseményekkel, mint a hűtlenség, ezeken a rossz beidegződéseken egy kis odafigyeléssel könnyen változtathattok!

Hasonlítgatás

A modern társadalom önkéntelenül is az összehasonlítgatásokra épül. A közösségi média ehhez nagyszerű platformot kínál, így összemérhetjük barátainkat, társadalmi életünket, anyagi hátterünket és persze párkapcsolatainkat is.

Egy ilyen kultúrában könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy elégedetlenekké válunk, miközben látjuk ismerőseinket a közösségi oldalakon romantikusan andalogni párjukkal. A valóságban azonban az említett fotók alapján szinte lehetetlen megállapítani, valójában mi az igazság és mi a látszat.

Attól, hogy valaki lelkesen töltögeti fel a fotókat a párjával közösen átélt élményekről, nem biztos, hogy boldog is. Nem érdemes tehát összehasonlítani a kapcsolatokat, helyette inkább fektesd az energiáidat egy romantikus meglepetésbe a párod számára!

A közös vacsora hiánya Kép forrása: time.com

A mindennapok rohanásában, miközben egyensúlyozni próbálunk a munkahelyi és otthoni szerepek között, gyakran előfordul, hogy elfelejtünk minőségi időt együtt tölteni. Ilyenkor, bár együtt élünk, mégis alig látjuk egymást, gyakran még arra sincs időnk, hogy esténként együtt vacsorázzunk – pedig ez utóbbi rendkívül fontos a minőségi kapcsolathoz.

Amennyiben együtt élsz a pároddal, ügyelj arra, hogy mindig legyen idő a közös vacsorára, ahol megbeszélhetitek a nap eseményeit, megoszthatjátok egymással örömötöket és aggodalmaitokat. Tedd félre ilyenkor a telefonodat, tegyél be valami kellemes zenét, gyújts gyertyát, és máris adott a meghitt hangulat!


Ezt olvastad már? Ilyen a tökéletes randi a pasik szerint


Vagyaim.hu

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató