5 szituáció, ami többet elárul partneredről, mint gondolnád

Szőke Angéla
Írta: ,

Vannak olyan helyzetek az életben, amikor mindenki kimutatja a foga fehérjét. Ezek természetesen mindig kellemetlen szituációk, melyek próbára teszik türelmünket, jóindulatunkat és emberi nagyságunkat. Egy kapcsolat elején mindkét fél a legjobb arcát mutatja, ezért az sosem egy ember valódi személyisége. Egy stresszes helyzet viszont egyből megmutatja, kit milyen fából faragták, akár jó, akár rossz értelemben. Az alábbi szituációk nem feltétlenül adódnak a románc kezdetekor, azonban többet elárulnak parteredről, mint gondolnád. Akár pozitívan, akár negatívan csalódsz a reakcióját látva, mindenképpen fontos, hogy tudd, hogy ilyenkor igazi jellemére derül fény. 

Elkap kicsit a féltékenység

Mindenki féltékenykedik néha, még az is, aki tagadja. A birtoklás emberi tulajdonság és természetes, hogy féltjük, amink van, pláne ha úgy szeretjük, mint aktuális partnerünket. Ha például bemutatta új kolléganőjét, aki csinos és vicces, nem csoda, ha érzel egy kis szerelemféltést. Ha ezt finoman szóvá teszed, a reakciója sokat elmond a párodról.

Mérges lesz rád, vagy azt mondja, hülyeséget beszélsz? Esetleg kedvesen megölel és a füledbe suttogja, hogy te vagy számára az egyetlen? Nyilvánvalóan az utóbbi a helyes reakció, hiszen ha te elgyengülsz, neki kell támogatnia az erejével.  

Rossz a kedved, de ő bulizni menne

Nem tehetünk róla, mindenkivel előfordul, hogy bal lábbal kel fel, vagy olyan napja van, hogy semmi nem jön össze. Ilyenkor nem csoda, ha az ember elszomorodik és kicsit maga alatt van. Ha kedvesednek tervei vannak az estére és látja, hogy nem vagy jól, de ennek ellenére elmegy szórakozni, az sajnos nem jó jel.

Egy odaadó partner ugyanis téged helyez előtérbe és otthon marad, hogy felvidítson. Ha nem is minden alkalommal, de amikor le tudja mondani a programját, akkor ezt megteszi érted. 

VitalikRadko/depositphotos.com

Amikor a pincér hibázik

A szolgáltatóiparban dolgozó emberekkel sokan türelmetlenek, ezért az, hogy a párod hogyan bánik a pincérrel, taxissal, eladóval vagy recepcióssal, mindig egy árulkodó személyiségteszt, pláne ha a dolgozók hibáznak.

Ha kiabál, vagy leereszkedő hangnemben beszél velük, esetleg azzal fenyegetőzik, hogy kirúgatja őket, az rengeteget elárul a jelleméről, illetve annak hiányosságairól. Ha így viselkedik, biztosra veheted, hogy pár év múlva veled is ugyanígy fog, ha próbára teszed türelmét. 

Amikor elveszíti az állását

Ha valakit kirúgnak, az mindig embert próbáló dolog, hiszen úgy érezzük, kihúzták alólunk a szőnyeget. Egyesek ilyenkor összeomlanak, míg mások méltóságteljesen viselik a helyzetet. Ha partnered olyan ideges és mogorva lesz emiatt, hogy nem lehet hozzászólni és dühét rajtad tölti ki, érdemes elgondolkodnod, hogy valóban olyasvalakivel szeretnéd-e összekötni az életedet, aki a nehézségekre ilyen extrém – gyerekes és sértődött – módon reagál.

Az ideális férfi ugyanis ilyenkor megrázza magát, tovább lép és egy új lehetőség után néz. 

Ha Te hibázol

Emberek vagyunk, olykor hibázunk: elfelejtünk dolgokat, elkésünk fontos találkozókról, elrontunk elektronikai eszközöket és meghúzzuk parkoláskor a kocsit, ez mindenkivel előfordul. Ami eltörik, vagy elromlik, azt lehet pótolni, a többi hibáért pedig bocsánatot lehet kérni és kapni, hiszen nem szándékosan követtük el őket.

Amennyiben párod dühöng és kiabál veled, amiért hibáztál, gondolkozz el azon, hogy valóban megérdemled-e a haragját. Egy ideális partner ugyanis megértően, türelmesen áll hozzád és természetesen megbocsájt. 

VitalokRadko/depositphotos.com

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató