7 őszinte ok, amiért még mindig a szinglik csoportját erősíted

Zabolai Margit
Írta: ,
7 őszinte ok, amiért még mindig a szinglik csoportját erősíted

Egyedülállónak lenni nem feltétlenül rossz, hiszen mindenkinek meg kell találnia önmagát, mielőtt egy komoly kapcsolatban lehorgonyozhatna. Ha azonban már úgy érzed, jó lenne megtalálni az igazit, valamiért mégsem sikerül kapcsolatot kialakítanod, talán érdemes elgondolkodnod, nem valamelyik szokásod áll-e a boldogságod útjában. Dr. Lisa Firestone pszichológus és író összeszedte a leggyakoribb okokat, ami miatt még mindig szingli lehetsz.

Védelem

A rossz tapasztalatokból mindannyian tanulunk, ha egyszer megégettük magunkat, nem akarunk újból ugyanabba a hibába esni.

Ez rendjén is van, csakhogy az óvatosság túlzott védekezésbe csaphat át, amikor annyira félünk a csalódástól, hogy falakat emelünk magunk köré, és senkit nem akarunk beengedni azon keresztül.

Ha esélyt sem adsz a kapcsolatoknak, nem fogsz ugyan csalódni, de az igazi sem talál így rád.

Izoláció és rutin

Akik régóta vannak egyedül, hajlamosak kialakítani a saját rutinjaikat és szokásaikat, és annyira megszokhatják az egyedüllétet, hogy nem is keresik mások társaságát.

Azonban, ha a mindennapjaid a munkahelyen töltött időből és a hazaútból állnak, a hétvégéidet pedig egyedül vagy a családoddal töltöd, igen kevés az esélyed arra, hogy megismerkedj valakivel.