Szingliként néha kicsit magányos az élet – Eképpen vidíthatod fel magad!

Szirák Viki
Írta: ,
Szingliként néha kicsit magányos az élet – Eképpen vidíthatod fel magad!

Kép forrása: unsplash.com

Ha már hónapok, vagy akár évek óta egyedülálló vagy, szinte elkerülhetetlen, hogy ne legyenek olyan időszakaid, amikor kimondottan magányos vagy. Ilyenkor pedig nehéz kilábalni a hullámvölgy mélyéről, pláne egyedül! De szerencsére néhány egyszerű módszer segítségével gyorsan elkergetheted magadtól a magány érzését.

Amikor segítségre szorulunk, ritkán jut eszünkbe, hogy talán mi is segíthetnénk másoknak.

Pedig a szakértők szerint ez nagyon jó módszer a magány ellen!

Ha nem érnek rá a barátaid arra, hogy találkozzanak veled, te pedig már nem bírod otthon a négy fal között, segíts másoknak.

Ma már számtalan jótékonysági szolgáltatást találsz, ahol mindig szívesen veszik az önkénteseket: az állatmenhely mellett akár elmehetsz egy kórházba gyerekeknek felolvasni, vagy ruhákat gyűjthetsz a rászorulóknak, esetleg csatlakozhatsz egy olyan csoporthoz, ahol szegény családoknak gyűjtenek élelmiszert, játékokat.

Amikor másokon segítesz, rájössz arra, hogy igazából csakis akkor vagy egyedül, ha nem teszel ellene.

Szingliként nehéz nyaralást vagy utazást tervezni, hiszen nincs olyan személy az életedben, akire fixen számíthatsz útitársként. De amikor nagyon magányosnak érzed magad, ez a legjobb, amit tehetsz.

Az ilyen napokon ülj le a gép elé, és nézd végig, melyek azok a közeli helyek a környékeden, ahová szuper lenne elmenni, és egy hétvégébe is beleférnek.

Ez lehet akár egy 10 km-es túra a Bakonyban, vagy egy hétvégi kiruccanás a bécsi vidámparkba.

Szinte biztos, hogy egy rokonod, barátod szívesen elmegy veled, de a neten már léteznek olyan oldalak, ahol túrázó csoportok keresnek új tagokat.

Számtalan lehetőséged van, a lényeg, hogy valami olyat tervezz meg, ami rövid időn belül meg is valósítható. Onnantól kezdve, hogy van mit várnod a közeljövőben, rögtön sokkal vidámabb leszel.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv