Szingli vagy? Emiatt nem kellene magadat azokhoz hasonlítani, akik már családot alapítanak

Szirák Viki
Írta: ,

Az elmúlt évtizedekben rengeteget változott a világ, és míg a szüleid nagyon fiatalon házasodtak és vállaltak gyermeket, addig a mostani huszonévesek egészen más életutat járnak be. De még így is rengeteg eltérés van két ember világa között; épp ezért szeretnénk elárulni neked, miért nem lenne szabad sosem másokéhoz hasonlítanod a saját életed.

Emlékszel még, amikor középiskolásként elképzelted, hogyan alakul majd az életed 25, 30 évesen? Na, akkoriban tutira azt gondoltad, hogy ekkorra már lesz férjed, de minimum vőlegényed, meg jól fizető állásod, sőt, lakásod is. Aztán belecsöppentél a valóságba, és sajnos rá kellett ébredned, hogy nem ilyen egyszerű a képlet. Huszonöt évesen ugyanis sokan még mindig tanulnak, a karrierjük épphogy csak elkezdődött, és bizony rengetegen szinglik még ebben a korban. Ők azok, akik a leginkább hajlamosak arra, hogy másokhoz hasonlítgassák az életüket.

Hiszen érthető, ha szomorúsággal tölt el, miután a veled egyidős barátaid mind elkezdenek családot alapítani, miközben te még azt sem tudod elképzelni, egyáltalán hol tudnál megismerkedni valakivel. Az emiatt érzett keserűség az egyik legnagyobb kiváltó oka annak, hogy rengeteg 25 évesnél felüti fejét az életeleji válság; ilyenkor érzed azt, hogy minden céltalanná vált, nem igazán találsz boldogságot a hétköznapokban, és fogalmad sincs, mit szeretnél csinálni. Csak annyit tudsz, hogy változtatásra van szükséged.

Szingli vagy? Emiatt nem kellene magadat azokhoz hasonlítani, akik már családot alapítanak

Minden változás fejben kezdődik el

Ez mindig nagyon jó dolog, de tudnod kell, hogy az igazi változáshoz először fejben kell helyre tenned a dolgokat. Igen, idegesítő, ha te még nem találtad meg a szerelmet, miközben az összes barátnőd az esküvőjét tervezgeti, de tudnod kell; mindenkinek egészen más utat kell bejárnia. Időbe telik, míg sikerül megismerned önmagad, az igazi személyiséged, de ez elengedhetetlen ahhoz, hogy később a kapcsolataidban is független tudj maradni. Huszonévesen még olyan sok lehetőséged van! Kipróbálhatod magad szinte bármiben, utazhatsz, magad mögött hagyhatod az unalmas hétköznapokat, hiszen a világ nem csak a szerelemmel lesz teljes!

Ráadásul az összehasonlításban van egy hatalmas hiba: az, hogy a saját életedet mindig egy olyan személyével hasonlítod össze, akinek csak felszínesen ismered az életét. Ott van az a lány a Facebookon, aki mindig jól néz ki, jóképű pasija van, gyakran utaznak, most pedig eljegyezték, és óriási a boldogság. Csak ezt látod: a vidám pillanatokat. De hidd el, nincs olyan ember, akinek az élete csak ebből állna. Mindenkinél sor kerül hullámvölgyekre, amelyek nehezebbek, mint amilyennek látszanak.

Előbb-utóbb a te ajtódon is bekopogtat a szerelem, és amikor erre sor kerül, nagyon fogod sajnálni, hogy a húszas éveid jelentős részét önsanyargatással és mély szomorúsággal töltötted!

Képek forrása: pexels.com

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019