Így legyél szimpatikusabb a férfiaknak testbeszéded segítségével

Írta: ,

Egész nap jeleket küldesz az emberek felé anélkül, hogy tudatosulna benned, mit csinálsz. De mi lenne, ha ezeket a jeleket úgy tudnád irányítani, hogy rögtön szimpátiát válts ki másokban – mondjuk egy srácban, akit meg akarsz hódítani? Egy kis odafigyeléssel ez sem lehetetlen!

Az attitűdöd sokat számít Kép forrása: keephighhopes.tumblr.com

1/5 Az attitűdöd sokat számít

Az első dolog, ami (a külsőd után, sajnos) eldöntheti valaki számára, hogy szimpatikus vagy-e neki vagy sem, az az attitűdöd – ezt pedig csak belülről tudod megváltoztatni. Ha agyban eldöntöd, hogy a sráchoz kedvesen, nyitottan fogsz közeledni, magadról pedig elhiszed, hogy laza vagy és jó fej, az már félsiker. 

Ekkor ugyanis ezt fogod kifelé is kommunikálni azzal, ahogyan a másikhoz szólsz, sőt, azzal is, hogyan nézel rá. Ha belülről jól érzed magad, az a testbeszédedre is kihat – enélkül nem is érdemes elkezdeni tréningezni magad mindenféle külső manipulációra.

Húzd ki magad, de ne legyél karót nyelt! Kép forrása: thenletitbe.tumblr.com

2/5 Húzd ki magad, de ne legyél karót nyelt!

A hajlított hát, a rossz testtartás azt üzeni a másiknak, hogy nincs önbizalmad, nem vagy magabiztos, és nem gondolsz túl sokat magadról – ez pedig csak az olyan pasinak tetszik, aki maga is önbizalomhiányban szenved, és egy hasonlóan bizonytalan lányt szeretne maga mellé.

Ezért az első és legfontosabb testbeszéd-lecke az az, hogy húzd ki magad – ettől még a közérzeted is jobb lesz, hiszen a levegő könnyebben áramlik a tüdődbe így, ha nem nyomja agyon a többi szerved, ezért élénkebb is leszel.

Arra viszont vigyázz, hogy bár a hátadnak egyenesnek kell lennie, ne legyél olyan, mint aki karót nyelt! Koncentrálj a hátad közepére, és ennek segítségével tartsd egyenesen magad – ha nem a vállaidat és a hátad felső részét használod, akkor nem leszel olyan merev.

Figyelj, hogy mész be egy szobába! Kép forrása: bloglovin.com

3/5 Figyelj, hogy mész be egy szobába!

Nem véletlenül mondják, hogy az első benyomás nagyon fontos, hiszen a kezdeti szimpátia is ekkor dől el, és ha nem sikerül elnyerned, később többet kell érte melóznod. Ezért ha bemész valahová, mindenképp mosolyogj, hogy mindenkinek az tűnjön fel először, hogy boldog vagy, hogy ott lehetsz, és jól érzed magad.

Ha tudod, hogy a kiszemelted is ott lesz egy házibuliban, készülj arra, hogyan fogsz bemenni a lakásba – persze ne tervezd meg minden mozdulatod előre, csak vedd fel a legszebb mosolyodat és legyél kedves. Keresd meg a barátaidat a szemeddel, köszönj oda nekik, de ne ragadj le náluk, hiszen akkor soha nem fogsz szóba elegyedni a sráccal.

Néha mosolyogj rá, aztán menj oda, ahol ő is sorba áll / eszik / iszik, és szólítsd meg – a pasik nagyon szeretik, ha magabiztos vagy, és nem várod, hogy csak ők melózzanak az ismerkedésnél.

Figyelj, merre állsz Kép forrása: imgfave.com

4/5 Figyelj, merre állsz

Ha már szóba elegyedtetek a sráccal, mindenképpen az egész testeddel fordulj felé, különben tudat alatt úgy fogja érezni, mintha nem figyelnél teljesen rá, még akkor is, ha valójában teljesen rá vagy akadva a szavaira. Ne dőlj neki semminek, ne támaszkodj, ne helyezd rá semmire a testsúlyodat, csak fordítsd az illető felé a lábfejedet, és nyugodtan beszélgess.

A kezeidre is figyelj – semmiképp ne rakd őket zsebre, és ne fond össze őket a mellkasod előtt, hiszen utóbbi egyértelmű elutasító érzetet kelt a másikban, még akkor is, ha semmi ilyen szándékod nincs. Ha valamit kezdened kell a kezeiddel, piszkáld inkább a hajadat (ez kacér is lehet!), vagy támaszd meg kicsit a fejedet, ez legalább olyan érzetet kelt a másikban, hogy odafigyelsz rá.

Mi a helyzet az arcoddal? Kép forrása: vintagegal.tumblr.com

5/5 Mi a helyzet az arcoddal?

Rengeteg kutatás bizonyította, hogy az úgynevezett mikro-arckifejezések tudat alatt befolyásolják a beszélő hangulatát, és akaratlanul akár unszimpátiát is kiválthatnak. Persze ezekkel sok mindent nem tudsz kezdeni, de sokat segíthet a helyzeten, ha egyébként kedves és nyitott arckifejezéssel fordulsz a pasi felé.

Igazán problémás lehet a dolog, ha úgynevezett „resting bitchface” szindrómában szenvedsz, azaz az alap arckifejezésed mogorva és unalmat közvetít (mint mondjuk az enyém is), ilyenkor akaratlagosan kényszerítened kell magadat, hogy mosolyogj, és kedvesen fordulj a partneredhez.

Az első benyomásnál nagyon fontos, hogy külsőre is látszódjon rajtad, valójában tényleg szeretnél részt venni a beszélgetésben, és nem örülnél, ha az lenne az utolsó csevejetek!