Magadra ismersz? Ezekkel nyugtatod magadat, ha szerető vagy

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A szerető szerep nem éppen egy vidám élethelyzet, a legtöbben minden megtesznek azért, hogy elkerüljék. Sokan nem is gondolnák, hogy valaha ilyen szituációba keverednek majd, de ha mégis így alakul az életük, akkor jó eséllyel az alábbi eszmefuttatásokkal nyugtatják magukat.

Ha boldog lenne, nem lépne félre

A legtöbb ember számára alapvető a monogámia, és ezt akkor is tiszteletben tartják, ha a szó szoros értelmében nem fektették le az alapokat a kapcsolatban. Amikor az ember boldog, szerelmes, mindent megkap, amire szüksége van, akkor nem fog félrelépni.

A másik iránti tisztelet hasonlóképpen fontos dolog, nemtől függetlenül tény, hogy ha kellőképpen becsüljük, szeretjük a másikat (akkor is, ha az már nem szerelem), nem akarjuk semmilyen szinten megbántani. Nagyvonalakban ez az átlag, de mint tudjuk, az emberek legalább annyira bonyolultak, mint az érzelmeik, élethelyzeteik.


Így hat a lelkedre, ha csak második vagy


E nyomvonalon elindulva sok szerető nyugtatja magát azzal, hogy a férfi csak akkor lép félre, ha már nem szerelmes és nem boldog a jelenlegi kapcsolatában, tehát nincs miért bűntudatot érezni.

Ha engem szeret, el fog válni

Attól, hogy a férfi esetleg nem boldog a jelenlegi kapcsolatában, vagy már nem szerelmes a kedvesébe, még nem feltétlenül fog lecövekelni a szerető mellett.

Akadnak olyan emberek, akik egyszerűen képtelenek véglegesen egy kapcsolatban megmaradni, ám ezzel sok esetben az aktuális barátnő, feleség is tisztában van.

Sokan szemet hunynak a történések előtt, főleg akkor, ha az életük már teljesen összefonódott, vagy egyszerűen nem foglalkoznak a szexszel.

Előre sosem lehet tudni, a választott férfi mit, illetve kit keres. Lehet, hogy valóban tönkrement a kapcsolata és kiugró pont után kutat, majd menthetetlenül belezúg a szeretőbe.

Ez éppolyan esélyes, mint az, hogy csak kalandra vágyott, és esze ágában sincs szakítani, vagy elválni.