A szerető szerepében: máig tabutéma, pedig egyáltalán nem ritkaság

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Kevés olyan téma van a párkapcsolatokat illetően, ami a szerető szerephez hasonlóan borzolja a kedélyeket. Ez természetesen abszolút érthető, de attól, hogy valamiről nem veszünk tudomást, vagy többségében elítéljük, a jelenség még megmarad. De mi vár rád akkor, ha te kerülsz a szerelemi háromszög szeretői szerepébe? Háromrészes sorozatunk első cikkében eláruljuk, akárcsak azt, mit tehetsz egy ilyen szituációban.

Egyáltalán hogy kerülsz bele? Kép forrása: moosephotography.net

Azért is jellemző, hogy pálcát törnek az emberek a szeretők feje fölött, mert mindenkiben él egy sokszor hamis kép a tökéletes párkapcsolatról és a hűséges férfiakról. Eszerint a galád, harmadik fél undorító módon belemászik egy szerelmes pár életébe, nem tisztel senkit és semmit, csak az a célja, hogy szétbarmoljon egy kapcsolatot és tönkretegye egy másik nő életét. Nos, sovány vigasz, de ez az esetek igen kis százalékára jellemző.

Ugyanakkor gyakrabban előfordul, hogy a férfiak indulnak hódító körútra, vagy csak egyszerűen nem mondanak nemet a kínálkozó lehetőségre. Akkor miért a szeretőket hibáztatjuk? Mert sokkal könnyebb a megcsalt félnek a harmadik szereplőre hárítania a felelősséget. Ellenkező esetben azt a férfit kellene hibáztatnia, akibe szerelmes, és alaposan át kellene gondolnia, mi vezetett ide, és hova tart most a kapcsolata.

Sajnos sokszor megesik, hogy a férfiak egyszerűen nem közlik, hogy van barátnőjük, feleségük. Csak utólag, vagy egy véletlen beszélgetés során derül erre fény. Más kérdés, hogy ilyenkor a harmadik félnek „illendő” lenne szednie a sátorfáját, de a dolog nem mindig ennyire egyszerű.

Hát a fránya érzelmek miatt. Aki volt már valaha fülig, de tényleg fülig szerelmes, az pontosan tudja, hogy ezt az időszakot a totális káosz jellemzi.

Mintha nem is önmagunk lennénk, hanem valaki más életét élnénk, és utólag visszagondolva valóban úgy tűnik, tényleg homályba (rózsaszín ködbe) vesznek a részletek. Ennek részben a hormonális változások, kémiai folyamatok állnak a hátterében, részben pedig az, hogy tényleg csak a cél, avagy a kapcsolat kialakítása jár a fejünkben.

Bonyolítja a dolgokat, ha a harmadik fél részéről erősen adottak az érzelmek, és már megvolt a testi kontaktus is, hiszen tudományos felmérések alapján a nők sokkal jobban ragaszkodnak a szexuális partnerükhöz, mint a férfiak (különösen, ha orgazmust is éltek át az illetővel).

Nem segíti a helyzet megoldását, hogy ha a férfiak szeretnék fenntartani a szeretői kapcsolatot (vagy ők is gondolkoznak a „váltáson”), akkor állandóan hitegetik a nőket. Pl. azzal, hogy rossz a házasságuk, már amúgy is szóba került a válás, tulajdonképpen biztos, hogy a feleségnek is van valakije, és így tovább.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019