Ezekkel nyugtatod magadat, ha szerető vagy

Írta: ,

A szerető szerep nem éppen egy vidám élethelyzet, a legtöbben minden megtesznek azért, hogy elkerüljék. Sokan nem is gondolnák, hogy valaha ilyen szituációba keverednek majd, de ha mégis így alakul az életük, akkor jó eséllyel az alábbi eszmefuttatásokkal nyugtatják magukat.

Ha boldog lenne, nem lépne félre

1/5 Ha boldog lenne, nem lépne félre

A legtöbb ember számára alapvető a monogámia, és ezt akkor is tiszteletben tartják, ha a szó szoros értelmében nem fektették le az alapokat a kapcsolatban. Amikor az ember boldog, szerelmes, mindent megkap, amire szüksége van, akkor nem fog félrelépni.

A másik iránti tisztelet hasonlóképpen fontos dolog, nemtől függetlenül tény, hogy ha kellőképpen becsüljük, szeretjük a másikat (akkor is, ha az már nem szerelem), nem akarjuk semmilyen szinten megbántani. Nagyvonalakban ez az átlag, de mint tudjuk, az emberek legalább annyira bonyolultak, mint az érzelmeik, élethelyzeteik.


Így hat a lelkedre, ha csak második vagy


E nyomvonalon elindulva sok szerető nyugtatja magát azzal, hogy a férfi csak akkor lép félre, ha már nem szerelmes és nem boldog a jelenlegi kapcsolatában, tehát nincs miért bűntudatot érezni.

Ha engem szeret, el fog válni

2/5 Ha engem szeret, el fog válni

Attól, hogy a férfi esetleg nem boldog a jelenlegi kapcsolatában, vagy már nem szerelmes a kedvesébe, még nem feltétlenül fog lecövekelni a szerető mellett.

Akadnak olyan emberek, akik egyszerűen képtelenek véglegesen egy kapcsolatban megmaradni, ám ezzel sok esetben az aktuális barátnő, feleség is tisztában van.

Sokan szemet hunynak a történések előtt, főleg akkor, ha az életük már teljesen összefonódott, vagy egyszerűen nem foglalkoznak a szexszel.

Előre sosem lehet tudni, a választott férfi mit, illetve kit keres. Lehet, hogy valóban tönkrement a kapcsolata és kiugró pont után kutat, majd menthetetlenül belezúg a szeretőbe.

Ez éppolyan esélyes, mint az, hogy csak kalandra vágyott, és esze ágában sincs szakítani, vagy elválni.

Ha nem tudja, nem fáj neki

3/5 Ha nem tudja, nem fáj neki

Mint írtuk, a legtöbb megcsalt nő pontosan tudja, hogy mi történik a háta mögött, más kérdés, hogy ezzel aktuálisan nem akar, vagy nem tud szembenézni.

Bármennyire furcsa, egyeseknek tényleg nem számít a testiség, csak az a lényeg, hogy a férfi elköteleződött, és ezen nem is akar változtatni. Mások annyira szerelmesek, hogy nem akarják észrevenni a történéseket, de ettől függetlenül súg nekik a megérzésük és elkezdenek gyanakodni, felemésztik magukat és a kapcsolatukat.

Emellett tényleg vannak olyanok, akik mit sem sejtenek az egészről, s előlük valóban el lehet rejteni néhány félrelépést.

Ugyanakkor még őket sem lehet hosszútávon becsapni, egyszer kiderülnek a háttérben futó események. Márpedig akkor olyan mértékű lehet a csalódás és a reményvesztettség, hogy az kivédhetetlenül mindhármatokra hatni fog.

Ez nem az én felelősségem

4/5 Ez nem az én felelősségem

A leggyakoribb megnyugtató pont a szeretők számára, ha egyszerűen nem vállalnak felelősséget a történések felett.

Ez egyrészről érthető, bármennyire is a szeretőt okolja a társadalom a félrelépésért, csábításért, valójában a legtöbbször ő az egyetlen egyedülálló a hármas felállásban.

Másrészről a félrelépéshez, esetleg egy titkos viszony kialakításához legalább két ember kell, ezért teljesen senkit nem lehet felmenteni a felelősségvállalás alól.

Onnantól kezdve, hogy tudomásodra jut, a kiszemelt férfi nem egyedülálló, hanem házas ember, vagy egyszerűen kapcsolatban él, szeretővé avanzsálsz.

Egyeseket szó szerint becsapnak, áltatnak, ám az igazság felfedése után ők általában azonnal lépnek. Mások maradnak, és a felelősség áthárításával, vagy a korábbi gondolatokkal nyugtatják magukat.

Jó így nekünk

5/5 Jó így nekünk

Végül, de nem utolsó sorban nem csupán a férfiak között akadnak olyanok, akik nem vágynak komoly kapcsolatra, előfordul, hogy a nők is inkább a csapongó életmódot választják.

Mindez adódhat önbizalomhiányból, korábbi csalódásból, vagy éppen félelemből, ami lehetetlenné teszi az elköteleződést.

Sokan vélik úgy, hogy az életükhöz aktuálisan tökéletesen megfelel a szerető szerep, mert egy házas férfi jó eséllyel nem akar a testiségen továbblépni, tehát nem adódhat komplikáció az érzelmek szintjén.

Mint írtuk, erre van esély, de ugyanígy megeshet, hogy akár az egyik, akár a másik fél szerelembe esik, s akkor már minden sokkal bonyolultabb lesz. Érdemesebb tehát inkább olyan partnert keresni, aki ugyanezt a független elvet vallja –, szerencsére ilyen férfiből is akad bőségesen.