Te melyik szeretetnyelvet beszéled? Az érzéseid kifejezése

Kerekes Vivien
Írta: ,

Tudtad, hogy a világon ötféle szeretetnyelvet különböztetünk meg? A fogalom megalkotója, Gary Chapman úgy vélte, minden embernek van egy, amivel kifejezi az érzéseit, és ha egy kapcsolaton belül a két félnél ez nem egyezik meg, hosszú távon nem tudnak együtt maradni. De vajon nektek mi a szeretetnyelvetek?

Akik ezt a nyelvet beszélik, leginkább szavakkal fejezik ki, milyen érzések kavarognak bennük, és ugyanezt várják el a másik féltől is.

Ők azok, akiknek mindennél többet jelent egy "szeretlek", és a bókokat nem csak megköszönik, hanem meg is jegyzik. Ha boldogok, azt nem tartják magukban, hanem ténylegesen ki is mondják, hogy a másikkal is éreztessék ezt.

Számukra a szavak a legértékesebbek, épp ezért, ha a partnerük elfogadhatatlan stílusban beszél velük, vagy sértő kifejezéseket használ, az mély sebeket hagy bennük.

Szívességek Kép forrása: bellelumieremagazine.com

Van, akinek semmi sem mondja jobban azt, hogy "szeretlek", mint ha segítséget kap a párjától.

Ennek a nyelvnek a beszélői nagyra értékelik, ha a partnerünk olyan cselekedetet hajt végre, ami megkönnyíti az életüket.

Ez sokszor olyan apróságokban merül ki, mint a délutáni bevásárlás, vagy a lakás kitakarítása. "Hagyd csak, majd én megcsinálom" - a mondat, amitől igazán szeretetet érez a szívében ez a személy.

Neki az esik igazán rosszul, ha a párja lusta, még több munkát csinál csak, vagy megszegi az ígéreteit.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató