Nektek egyezik a szeretetnyelvetek? Derítsd ki, a tietek melyik!

Kerekes Vivien
Írta: ,

Tudtad, hogy a világon ötféle szeretetnyelvet különböztetünk meg? A fogalom megalkotója, Gary Chapman úgy vélte, minden embernek van egy, amivel kifejezi az érzéseit, és ha egy kapcsolaton belül a két félnél ez nem egyezik meg, hosszú távon nem tudnak együtt maradni. De vajon nektek mi a szeretetnyelvetek?

Mi is az a szeretetnyelv? Kép forrása: indiaearl.com

A szakértő szerint minden embernek van egy szeretetnyelve, amin a leginkább ki tudja fejezni az érzéseit, és egy másodlagos, amit szintén gyakran használ.

Ha két olyan személy találkozik egymással, akiknél ez megegyezik, kialakul köztük a kommunikáció, majd a szerelem is.

Chapman úgy vélte, hogy a kapcsolatokon belüli félreértések, csalódások mind azért alakulnak ki, mert a felek nem egymás szeretetnyelvén beszélnek, nem tudják igazán megérinteni a másik lelkét; mintha az egyikük angolul, a másikuk pedig németül beszélne, és egyszerűen nem tudják lefordítani a szavakat.

Ezért fontos, hogy olyan partnert találjunk, akivel ugyanúgy fejezzük ki az érzéseinket. Nézzük csak, milyen szeretetnyelveket különböztetünk meg!

Ajándékozás Kép forrása: hellofashionblog.com

Van, akinek a szeretetnyelve az ajándékozásban merül ki, de ezt ne tévesszük össze az anyagiassággal! Ennek a személynek igazából nem maga a tárgy számít, hanem az, hogy mennyi odafigyelés és utánajárás van a meglepetések mögött.

Akinek ez fontos, az egy jól megválasztott ajándéktól érzi igazán, hogy azt is megjegyzi a párja, amit csak futólag említett meg.

A kedvenc csokoládéja várja az asztalon, vagy egy olyan mozifilmre viszik el, amit már régóta várt. Épp ezért, egy elfelejtett születésnap, évforduló, vagy egy sarki boltban vett last minute ajándék nagy csalódás számára.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba