Szeretem, de már nem működik. Mit tegyek?

Berényi Nóri
Írta: ,

A lángoló szerelem, a rózsaszín köd a friss szerelmesek kiváltsága. A kezdeti sokk után természetes, ha apadnak az érzelmek, csökken az intenzitás, viszont az is igaz, hogy egy jó kapcsolat ilyenkor átalakul valami sokkal mélyebb és tartalmasabb dologba. A baj csak akkor van, ha a rózsaszín köd elmúlta után teljes ürességet érzel, így jogosan kérdezed meg magadtól, hogy mégis mit kell tenni ilyenkor?

Először is tisztáznod kell magadban azt, hogy pontosan mit is érzel.

El kell fogadnod, hogy egy emberi kapcsolat nem hasonlítható egy lineáris függvényhez, sokkal inkább hullámzó, mélységekkel és magasságokkal együtt.

Sok nőtől hallottam, hogy megbánták a válást, túl korán feladták és talán csak menekültek valami elől, ami nem is volt ott.

Mert azt megállapíthatjuk, hogy tökéletes kapcsolat nem létezik. Még akkor sem, ha maga a szőke herceg kopogtat az ajtódon. Biztos lehetsz benne, hogy még neki is lesz egy-két kellemetlen szokása, szóval ez alapján mérlegelj.

Viszont menekülj a megszokástól! Kép forrása: aspynovard.com

Ó te jó ég, hány olyan pár van, akik pusztán megszokásból vannak együtt. Összejöttek évekkel ezelőtt és tulajdonképpen elvannak egymás mellett, mint a befőtt.

De tényleg erre vágynának az emberek? A megszokás a legpusztítóbb fegyver egy kapcsolatban.

Ezen a ponton a két fél már semmilyen energiát nem kíván beletenni a kapcsolatukba, mindössze egymás mellett élnek, mint két idegen.

Lehet, hogy szereted a párodat, de gondolj csak bele, hogy miért is ne tennéd, hiszen évekig a mindennapjaid részese volt. Viszont, ha csak ez tart vissza az esetleges szakítástól, akkor szerintünk már most tudod a választ.