Szerelmi háromszög aktiválva: avagy ezekkel számolj, ha félrelépsz

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Cikksorozatunk második részében a félrelépő bőrébe bújunk, megpróbáljuk megérteni, mi vezet valakit odáig, hogy kitekintsen a kapcsolatából, vagy akár hosszú távon is szeretőt tartson maga mellett. Már félreléptél? Esetleg csak megtetszett valaki más, aki különösen felkeltette az érdeklődésedet? Lássuk, mit gondol, érez az, aki a párkapcsolatán kívül keresi a boldogságot!

Nem vagyunk egyformák, így aztán messze nem ugyanazok az indokok vezetnek bennünket akkor, ha a félrelépés mellett voksolunk. Sőt, felmérések alapján jól látható különbségek mutatkoznak attól függően is, hogy férfi, vagy női félrelépőről beszélünk, és nyilván más indokok vezérlik azokat, akik húszéves házasságban élnek, mint azokat, akik csupán pár hónapja járnak együtt. A leggyakoribb okokat mégiscsak érdemes kicsit közelebbről megvizsgálni, hiszen segíthetnek jobban megérteni ezt a bonyolult, de mégis nagyon sok embert érintő folyamatot.

Akkor sem árt tisztába kerülnöd a kiváltó körülményekkel, ha te vagy az, aki félrelépett, hiszen a számvetés, a jövő meghatározása során az egyik legfontosabb dolog, hogy mindenki levonhassa a tanulságokat. A dolog jobb, alaposabb megértése pedig annak is hasznos, akit megcsaltak, hiszen, ha közelebb kerülsz a téma velejéhez, akkor sokkal könnyebben és gyorsabban tudod feldolgozni. Ezzel szemben, ha mélyen eltemeted magadban, és nem foglalkozol vele, a megcsalás még évek múltán is hatással lehet az életedre.

 A leggyakoribb okok Kép forrása: telegraph.co.uk

Férfiak esetében a megcsalást gyakran az alkalom szüli. Nem úgy kell elképzelni, hogy hosszasan tervezgetik a félrelépést, állandóan keresik az alkalmat, míg végre lesz egy lehetőségük.

Legalábbis nem ez az átlagos akkor, amikor alapjaiban véve normálisnak tekinthető kapcsolatban élnek. Inkább arról van szó, hogy adódik számukra egy olyan lehetőség, amire nem mondanak nemet.

A nők ennél bonyolultabbak szoktak lenni, ők ugyanis inkább érzelmileg csalnak, ennek kivetülése csak maga a konkrét félrelépés.

Mit is jelent ez? Azt, hogy a férfiak sokkal jobban külön tudják választani a szexet és az érzelmeket, mint a nők. Ezért számukra egy félrelépés gyakran tényleg csak annyi, amennyi: egy gyors, érzelemmentes együttlét.

Ezzel szemben a nők először érzelmileg eltávolodnak a partnerüktől, megromlik a kapcsolatuk, vagy legalábbis nem érzik magukat boldognak. Ekkor nyitottabbá válnak a flörtölésekre, és ebben az állapotban előbb-utóbb ők is találnak valakit, aki csupán jókor van jó helyen.

 

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019