A szerelmi háromszög legfájóbb része: ezt éled át, amikor megcsalnak

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Végére érünk a cikksorozatunknak, és az utolsó részben a talán leginkább fájdalmas oldalt, a megcsalt fél perspektíváját vizsgáljuk meg. Vajon mit él át az, aki szembesül a megcsalás tényével? Esetleg azt, hogy hónapokig, évekig tartottak szeretőt mellette? Hogyan lehet feldolgozni ezt a helyzetet, és van bármi remény a folytatásra? Ezeknek a kérdéseknek jártunk utána!

Amiért a leginkább fáj Kép forrása: hernameismoon.tumblr.com

Talán azért fáj olyan nagyon a megcsalás, mert te vagy az, aki a körülményeket elszenvedi, nem pedig az, aki mozgatja a szálakat – sok felnőttnek ez már bőven elég ahhoz, hogy borzasztóan érezze magát. Becsapott, elhagyatott vagy, nem utolsó sorban pedig megalázott.

A legtöbb nőre nem derült égből villámcsapásként súlyt le a megcsalás ténye, a többség azért érzi, hogy valami nem volt rendben az utóbbi időben. Mégis, képesek vagyunk a végletekig bízni, és hinni abban, hogy valamit félreértettünk.

Utólag persze minden világosnak tűnik, és mindenki bánja, hogy nem tett lépéseket már az első gyanús jelet követően. Nagyon bántó az is, amikor a későbbiek során elemzed a történteket, és összerakod magadban a kirakós hiányzó darabjait.

Akkor este is tőle kapott üzenetet, azért mondta, hogy később jön haza, mert vele találkozott, és azért volt olyan rossz megérzésed, amikor nem nevezte meg, milyen ismerősökkel futott össze… Persze mindez csak önkínzás, de lehetetlen leállítani a száguldozó gondolatokat.

Ki a másik? Kép forrása: inspirationde.com

Óhatatlanul eljön az a pont, amikor tudni akarod, ki volt az, akivel megcsalt. Ha sikerül kiderítened, akkor pedig akár évekig is elhúzódhat az iránta táplált gyűlölet, akkor is, ha titeket már semmi sem fűz össze, és akkor is, ha ők sem folytatják a megkezdett viszonyt.

Egyszerűen kétségek fognak gyötörni, és elveszíted az önbizalmadat. Elvégre, ha érte képes volt félredobni (akár csak egy éjszakára), akkor ő nyilván jobb nálad. Legalábbis, ezt gondolod akkor is, ha nem így van.

Folyton össze fogod hasonlítani vele magadat, féltékeny leszel a sikereire, örömeire, és elégedett dőlsz hátra akkor, ha véleményed szerint valami nehézség, probléma érte. Ugyan elsődlegesen mindenkinek a saját partnerét kellene hibáztatnia egy ilyen esetben, sokkal könnyebb valaki mást elkezdeni utálni, mint azt, akibe szerelmesek vagyunk.

Nyilván rá is haragszunk, de egyszerűbb a kívülállóra kenni minden fájdalmat és bonyodalmat, könnyebb rajta kiélni a dühünket, mint a párkapcsolatunkon belül feloldani a feszültséget.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019