Szerelmi háromszög aktiválva: ezekkel számolj, ha félrelépsz

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Cikksorozatunk második részében a félrelépő bőrébe bújunk, megpróbáljuk megérteni, mi vezet valakit odáig, hogy kitekintsen a kapcsolatából, vagy akár hosszú távon is szeretőt tartson maga mellett. Már félreléptél? Esetleg csak megtetszett valaki más, aki különösen felkeltette az érdeklődésedet? Lássuk, mit gondol, érez az, aki a párkapcsolatán kívül keresi a boldogságot!

Mi visz idáig? Kép forrása: hu.pinterest.com

Nem vagyunk egyformák, így aztán messze nem ugyanazok az indokok vezetnek bennünket akkor, ha a félrelépés mellett voksolunk. Sőt, felmérések alapján jól látható különbségek mutatkoznak attól függően is, hogy férfi, vagy női félrelépőről beszélünk, és nyilván más indokok vezérlik azokat, akik húszéves házasságban élnek, mint azokat, akik csupán pár hónapja járnak együtt. A leggyakoribb okokat mégiscsak érdemes kicsit közelebbről megvizsgálni, hiszen segíthetnek jobban megérteni ezt a bonyolult, de mégis nagyon sok embert érintő folyamatot.

Akkor sem árt tisztába kerülnöd a kiváltó körülményekkel, ha te vagy az, aki félrelépett, hiszen a számvetés, a jövő meghatározása során az egyik legfontosabb dolog, hogy mindenki levonhassa a tanulságokat. A dolog jobb, alaposabb megértése pedig annak is hasznos, akit megcsaltak, hiszen, ha közelebb kerülsz a téma velejéhez, akkor sokkal könnyebben és gyorsabban tudod feldolgozni. Ezzel szemben, ha mélyen eltemeted magadban, és nem foglalkozol vele, a megcsalás még évek múltán is hatással lehet az életedre.

Még több gyakori ok Kép forrása: hu.pinterest.com

Nyilván az előbb leírtak nem számítanak kőbe vésett szabályoknak, inkább átlagnak tekinthetjük őket. Ennek nyomán természetesen igaz lehet a fordítottja is, egy nő is szexelhet pusztán az alkalmat megragadva, érzelmek nélkül, és egy férfi is megcsalhatja a partnerét annak eredményeként, hogy a kapcsolatában már eltávolodott tőle.

További gyakori ok, és nemtől függetlenül mindenkit érint az unalom, a megszokás. Ez a probléma egyértelműen a sok-sok éves kapcsolatokban jelenik meg, amikor szó sincs arról, hogy a felek a kapcsolatukon kívül gondolkoznának, csupán vágynak arra a szenvedélyre, szabadságra, kiszámíthatatlanságra, ami már jó eséllyel sosem adatik meg nekik az adott életvitel mellett.

Friss kapcsolatban pedig sokszor a bizonytalanság, kilátástalanság vezet a megcsaláshoz. Amikor fogalmad sincs, hova vezet ez az egész, vajon tényleg tervezhetsz-e vele komolyabban, mikor nem is tudod, valóban jártok-e már, akkor könnyebben mondasz te is igent egy kalandra.