Úgy érzed a szerelemed nem tart vonzónak? Ezek az okok állhatnak a háttérben

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Hajlamosak vagyunk azonnal hatalmas párkapcsolati problémákat látni akkor, ha valami megváltozik a viszonyunkban. Jó példa erre, ha úgy érzed, a szerelmed valamiért nem tart már olyan vonzónak és kívánatosnak. De valóban akkora a gond, amekkorának elsőre gondolod? Kiderítjük!

Kicsit belefásultatok a hétköznapokba

Tény és való, hogy előfordulhat, már nem tartjátok annyira vonzónak egymást, mint régen. Ez részben természetes folyamat, és kivédhetetlen is. A kezdeti lángolást és vágyakozást semmi sem hozhatja vissza, ezt sajnos el kell fogadnotok. Mindez persze nem jelenti azt, hogy el kell távolodnotok egymástól, vagy soha többé nem tekinthettek a másikra egy vonzó, kívánatos partnerként!

Azonban előfordulhat, hogy a fokozatosan csökkenő intimitás miatt úgy érzitek, megromlott a kapcsolatotok, és valóban rossz érzés, ha eközben azt gondolod, a szerelmed már nem úgy tekint rád, mint régen.

Ha ez a változás nagyon feltűnő és zavaró, akkor érdemes lehet beszélnetek róla, mert megeshet, hogy valamilyen más probléma áll a háttérben, pl. egy korábbi sérelem, ami aztán így vetült ki a kapcsolatotokra. Akkor is sokat segíthet egy beszélgetés, ha nem túlságosan „látványos” a változás, hiszen megerősíti a kapcsolatotokat, ha őszinték vagytok egymással. Például lehet, hogy a szerelmed észre sem vette, hogy ezeket a negatív gondolatokat közvetíti feléd, ezért amikor felhozod a témát, alaposan megnyugtat majd, és a továbbiakban figyelni fog rá, hogy ne éreztessen veled ilyen hamis dolgokat.

Gondok szakadtak a nyakába

Meglehetősen jellemző, hogy párkapcsolati probléma esetén a nők azonnal magukban keresik a hibát. Ez sajnos részben társadalmi „elvárás” is, egy mai, modern nőnek erőn felül kell teljesítenie minden téren ahhoz, hogy megfeleljen az ideálnak. Nem csoda, ha egy olyan negatív visszacsatolás során, mint amilyen a vonzalom csökkenése, mindenki egyből magát okolja. Nem állítjuk, hogy nem érdemes alapos önvizsgálatot tartani ezekben az esetekben, de az aktuális élethelyzetet is célszerű megvizsgálni. Nem csak a sajátodat!


Nyilvánvaló, hogy ha a szerelmednek ezer gond szakadt a nyakába, nagyon megterhelő a munkája, vagy éppen rossz passzban van, akkor nem az lesz a legfontosabb dolga, hogy állandóan bókoljon neked. Szomorú persze, hogy pont a párkapcsolatunkat hanyagoljuk, mikor éppen onnan kellene erőt merítenünk, de azért ez sűrűn megesik. Lényeg, a lényeg: ha nincs a toppon, akkor lehet, hogy észre sem vette, mennyire megváltozott a viselkedése, vagy, hogy mit közvetít feléd.

A kommunikáció ebben az esetben is sokat segít, azonban az is, ha nem veszed magadra túlságosan a dolgokat. Mindenkinek vannak rossz napjai, időszakai, és ha beleképzeled magadat a helyébe, akkor valószínűleg jobban megérted ezt az egészet.

Ha éppen a harmadik munkalehetőségről csúszol le, és elkeseredetten érkezel haza, akkor bizonyára neked sem az az első dolgod, hogy megdicsérgesd a fél centit gyarapodó bicepszét.

Te vagy az, aki megváltozott

A nők rendszerint havi szinten is átélnek komolyabb lelki változásokat, nemhogy néhány hónap, év alatt… Ez az élet teljesen természetes velejárója, ám – pontosan emiatt – hatással is van a mindennapjainkra. Könnyen megeshet, hogy sem a kapcsolatotokban, sem az ő személyiségében nem történt semmilyen változás, egyszerűen te vagy az, aki kicsit átalakult.

Bármilyen külső-belső körülmény miatt csökkenhetett az önbizalmad, és emiatt lehet, hogy másként látod magadat, mint ahogy ő téged. Ha nem vagy kibékülve a testeddel, az elért eredményeiddel, vagy bármi mással, akkor az óhatatlanul hatással van az életedre, és természetesen a párkapcsolatodra is.

Ilyenkor minden vélt, vagy valós visszajelzésbe sokkal többet látsz, mint amekkora valójában.

Ebben az esetben a probléma valójában benned van, ami tulajdonképpen nagyon is szerencsés dolog, hiszen így lehetőséged van változtatni rajta. Ha helyreáll az önbizalmad, akkor minden bizonnyal vonzónak fogod érezni magadat, és egész biztos, hogy ezt a szerelmed is külön értékelni fogja.

Képek forrása: AllaSerebrina/Depositphotos.com

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019