Ezekből a jelekből tudhatod, hogy a szerelmed nagyon bizonytalan - magában és a kapcsolatotokban is

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Sokan szeretik azt hinni, hogy csak saját maguk bizonytalankodnak a kapcsolatukban, de ez nincs így. Bár a férfiak igyekeznek titkolni, gyakran nagyon is bizonytalanok és sokat kételkednek önmagukban éppúgy, mint a kapcsolatukban. Még ha nem is mondja, az alábbi jelek könnyen elárulhatják, mit érez!

Aki bizonytalan önmagában, általában a kákán is csomót keres, hiszen ez sokkal könnyebb, mint szembenézni a saját hiányosságainkkal. Ha a te barátod is így tesz, az nem csak arra utalhat, hogy szinte létfontosságú számára az állandó konfliktushelyzet, hanem bizony arra is, hogy egyszerűen nem bízik saját magában.

Az is lehet, hogy azt érezteti veled, nem vagy teljesen őszinte és ő átlát azon, amit állítasz, vagy amit teszel – egyszerűen nem fogadja el, hogy te az igazat mondod, hiszen akkor nem tudja összeegyeztetni az érzelmeit a valósággal.

Ha állandóan azt érzed, hogy nem hisz neked, és rendszeresen téged hibáztat, miközben egyértelműen nincs oka a kételkedésre, akkor sajnos az önbizalomhiányra is gondolnod kell.

Azok az emberek, akik nem bíznak magukban, nem csak a saját lelküket marcangolják, hanem óhatatlanul ráragasztják másokra is a hangulatukat, érzelmeiket. Így aztán te is azt veheted észre, hogy folyton bűntudatod van, és ahelyett, hogy bizonyos dolgoknak őszintén örülni tudnál, már azon aggódsz, hogy mit fog szólni a szerelmed.

Ez odáig is fajulhat, hogy a barátaidnak hazudsz, miért nem tudsz részt venni egy közös bulin, csak mert nincs kedved meghallgatni otthon, hogy te „mennyire nem veszed figyelembe a szerelmed érzéseit”.

Az is lehet, hogy ő nem vitatkozik veled nyíltan, de érzelmileg mégis zsarol: mártírkodik, szomorkodik, és nagyon látványosan begubódzik a négy fal közé, hogyha végül mégis elmész, akkor se érezhesd igazán jól magadat.

Ráadásul ennek a tortúrának nincs is vége ezzel, másnap is számolhatsz a duzzogással, sőt, könnyen lehet, hogy hetek, hónapok után is felhánytorgatja egy – szerinte – arra alkalmas pillanatban.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv