Mennyi idő valójában, míg feldolgozod, hogy a szerelem véget ért?

Dienes Petra
Írta: ,

Ted: Mindenkinek van egy elmélete arról, hogy mennyi ideig tart, míg feldolgozzuk a szakítást.
Lily: Az együtt eltöltött idő fele.
Marshall: Annyiszor egy hét, ahány hónapig együtt voltatok.
Robin: Legalább tízezer pia, mindegy meddig tart meginni.
Barney: Ilyesmit nem mérhetsz időben. Ennek megvan a menete: az ágyától a kijáratig és már vége is. Jöhet a következő!

Ha Te is nézted az Így jártam anyátokkal-t, akkor neked is ismerősek lehetnek ezek a mondatok, de nézzük meg, kinek is van igaza...

Mielőtt rátérnénk a dolog érzelmi részére, nézzük meg a tudomány szemével, hogy mennyi ideig is tart feldolgozni egy szakítást, ugyanis mint mindenre, erre is van racionális recept. Egy amerikai pszichológiával foglalkozó lap tanulmánya szerint ugyanis túllépni egy párkapcsolaton körülbelül 11 hétig tart.

A kutatók – Gary Lewandowski és Nicole Bizzoco – 155 olyan embert kérdeztek meg erről a témáról, akik az elmúlt fél évben estek át egy nagyobb csalódáson. Ebből a felmérésből pedig az derült ki, hogy a válaszadók nagy része azt nyilatkozta, hogy körülbelül 11 hét után kezdte el újra jól érezni magát a bőrében.

A tanulmány része volt az is, hogy a résztvevőknek negatív és pozitív állításokból kellett választaniuk ahhoz képest, hogy hogyan érzik magukat a szakítás után 3 hónappal. Meglepő módon az emberek 71%-a már pozitív gondolatokat jelölt meg, mint például: „Rengeteget tanultam magamról ennek köszönhetően.” .

Ha ebből a szemszögből vizsgáljuk a dolgot, akkor nem is olyan elkeserítő a helyzet, igaz? Csak néhány hetet kell kibírni és utána megy minden, mint a karikacsapás.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019