Szerelem vagy karrier? Ezért nem kell választanod

Zabolai Margit
Írta: ,

Mire végzel az egyetemmel, a férfiak javát már elvitték a gyorsabb lányok! Mire megalapozod az egzisztenciádat, már csak a maradékból válogathatsz! Amúgy is, ha gyereked lesz, úgyis ott kell hagyni a munkát, akkor meg miért olyan fontos az? A férfiak amúgy is félnek az okos nőktől. Hányszor hallottad már ezeket a mondatokat?

Karrier, család, és akár mindkettő is - te döntesz! Kép forrása: tumblr, growingwildly

Remélhetőleg te is tudod, hogy az életeddel csakis kizárólag azt csinálsz, amit te szeretnél, felnőtt emberként te hozod meg a döntéseidet, és senkinek nincs joga bírálni őket. A sok kritika között mégis néha elbizonytalanodhatsz, ezért álljon itt a megerősítés, hogy akkor sincs veled semmi baj, ha karriert is, meg szerelmet is akarsz.

Mindenekelőtt fontos leszögeznünk: karriert építeni sem férfiaknak, sem nőknek nem kötelező. Ha te úgy gondolod, hogy egy „hagyományos” családmodellben érzed jól magadat, ahol a párod, férjed gondoskodik az anyagi biztonságról, te pedig anyaként és feleségként teljesedsz ki, és ez téged boldoggá tesz, minden jogod megvan ezt az utat választani, és ebben az esetben sincs senkinek sem joga ítélkezni feletted.

Azonban, ha te szeretnél a saját lábadon állni, fontos az önállóságod, vagy egyszerűen csak szenvedélyesen szereted a munkádat, ne mondj le róla csak azért, mert valaki azzal ijesztget, hogy így nem találsz majd partnert.

Az okos nő nem ijesztő Kép forrása: imgfave.com

Az, hogy a férfiak megijednek az okos nőktől, az egyik legszörnyűbb szexista csúsztatás, ami valahogy mégis generációk óta tartja magát.

Már miért ijedne meg egy felnőtt ember egy másik, értelmes felnőtt embertől?

Mindegy, mit súgnak a magazinok, a férfiak sem agyatlan ösztönlények, akik lélegző gumibabát keresnek maguk mellé.

A humoros, önálló véleménnyel bíró, a világra nyitott, gondolkodó nő ideális társa egy hasonló férfinak, ha pedig ez valakit megijeszt, akkor vele van valami komoly baj.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019