5 szerelem-típus - Te melyikben élsz most?

Kovács Andrea
Írta: ,
5 szerelem-típus - Te melyikben élsz most?

Kép forrása: unsplash.com

Egy ideig jönnek-mennek az ember életében a szerelmek, legalábbis iszonyúan ritka, hogy valaki elsőre megtalálja maga mellé a nagy Őt. Ha te sem vagy az a kifejezetten szerencsés alkat a párkapcsolatokat illetően, akkor az alábbi szerelem-típusokat jó eséllyel megtapasztaltad eddigi életed során. Esetleg pont most élsz valamelyikben?

Ezt a szerelem-típust mindenki átélte legalább egyszer – ha mázlid van, akkor kamaszként, nem pedig felnőttként, a nagybetűs valóságban.

Míg fiatalon jellemző módon egy énekesbe, gitárosba zúgunk bele, legfeljebb az évfolyamtársunkba, akihez lehetetlennek tűnik közel férkőzni, addig felnőttként már jóval bonyolultabbak tudnak lenni a plátói szerelmek.

Már csak azért is, mert akár kapcsolat is kialakulhat úgy, hogy te rajongásig szerelmes vagy, a barátod azonban nemhogy nem táplál hasonló érzéseket, még vissza is él a helyzetével. Sajnos ebből a kapcsolatból iszonyúan nehéz és fájdalmas kimászni, általában a legtöbb embernek önerőből nem igazán megy. Így aztán sok-sok évig eltarthat a plátói szerelem, ami nem csak a jelenedet, hanem a jövődet is mérgezi.

A nőkben igazán mélyen lett elültetve a gondoskodás ösztöne, ami a gyermekáldás szempontjából végtelenül hasznos. Azonban sokan nem tudnak mértéket szabni a gondoskodásnak a kapcsolatukban sem – ekkor már fel is bukkan az anyáskodó szerelem-típus.

Ebben az esetben arról van szó, hogy magadra veszed az anyai feladatokat a szerelmedet illetően, nem partnerként, hanem gyerekként tekintesz rá. Sokakban egyáltalán nem tudatosul ez az egész, természetesnek veszik, hogy minden feladatot ellátnak otthon, és a férfi körül, holott erre semmi szükség nem lenne.

Ha te is olyan kapcsolatban élsz, amiben szinte mindent egyedül biztosítasz, folyton egyengeted a partnered útját, életét, akkor alighanem anyáskodó szerelemben van részed.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!