3 akadály, amiért nem talál meg a szerelem – sosem késő változtatni rajtuk!

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:

A szerencsések közé tartozom, mert rám tényleg véletlenszerűen talált a szerelem – nem várt helyen és főleg nem várt időben. Azonban sok barátnőm, ismerősöm nem jár ugyanebben a cipőben, és ők – a beszélgetéseink alapján – rendszeresen elkövetik az alábbi hibák valamelyikét.

Illúziókba kergeted magadat

Ha volt már olyan komoly szerelemben részed, aminek egyszer vége lett, akkor azért, ha pedig még nem éltél át ilyesmit, akkor azért kergetheted magadat illúziókba a kapcsolataidat illetően. Nagyon könnyű elképzelni, milyen a tökéletes szerelem, a boldog párkapcsolat, a gond csak annyi, hogy ezek az elképzelések ritkán találkoznak a valósággal. Azok az elsöprő vágyak és érzelmek, amikre a legtöbben áhítoznak, általában a szenvedélyben nyilvánulnak meg, avagy a szexuális vonzalomban. Tény és való, hogy a kémia már számos kapcsolatot megalapozott, de a legtöbbször vajmi kevés köze van a romantikához, vagy éppen a nagybetűs szerelemhez. Egy hosszú távon is jól működő, harmonikus viszonyhoz meg aztán tényleg nem elég az, ha pusztán vonzódtok egymáshoz.

Amennyiben túlidealizálod magadban a szerelmet, akár az esélyét is elveheted annak, hogy ténylegesen rád találjon.

Felesleges, sőt, egyenesen veszélyes elképzelned, miként fog rád találni a nagy Ő, hogyan fogtok megismerkedni, és micsoda összhang lesz már első alkalommal köztetek. Nem állítjuk, hogy a fantáziák sosem válnak valóra, de ritkán illik minden a képbe, és ha túlságosan kőbe vésed a vágyaidat, akkor a komoly lehetőségeket is elhalaszthatod.

Legolvasottabb cikkek

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Vagyaim.hu

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell