3 jel, amiről azt hiszed, a szerelmetek erősségét tükrözi, pedig inkább aggasztó

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A párkapcsolatok sohasem feketék vagy fehérek, de az megállapítható róluk, hogy amíg nem ismeritek kellően egymást, addig sok félreértés lehet köztetek. Még többévi házasság után is kiderülhet, hogy mást hittél a szerelmedről, mint ami a valóság, hát még akkor, ha csak most jöttetek össze… De mik azok a jelek, amikről tévesen azt hiheted, hogy a kapcsolatotok erősségét tükrözik?

Nagyon gyorsan meg akar ismerni mindenkit

Azt gondolhatnád, szuper dolog, hogy fontosnak tartja megismerni a barátaidat, családtagjaidat, hiszen egész biztos, hogy ezzel is bizonyítani akarja: szeretne közel kerülni hozzád. De szerinted mennyire normális, hogy cseppnyi izgalom, félelem sincs benne, miközben be kell mutatkoznia leendő anyósának, apósának, vagy éppen a sógor-jelölteknek? Te is bizonyára tartasz egy kicsit a találkozásoktól, ami normális, hiszen nem tudhatod, mire számíts, hogyan fognak fogadni, és ha nagyon a szívükbe zárnak, de mégsem működik a kapcsolatotok, még több ember sérülni fog…

Éppen emiatt intő jel, ha ő azonnal a dolgok közepébe vágna, és egy hét járás után már azzal faggat, mikor viszed haza bemutatni.

Nyilván az sem szerencsés, ha egyáltalán nincs benne hajlandóság arra, hogy megismerje a szüleidet, de ennek ellentettje éppúgy veszélyes lehet. Sajnos arra utalhat, hogy a jelölted irányításmániás, magához akar láncolni, és hajlamos lehet arra, hogy kapkodjon, türelmetlenkedjen. Ez éppúgy zavaró az élet egyéb területein, mint a párkapcsolatokat illetően.

Elhanyagolja a barátait

Bizonyos szintig normális, hogy a kapcsolatotok indulásakor háttérbe szorulnak a barátaitok, és sokkal fontosabb lesz számotokra az, hogy együtt múlassátok az időt. Azonban intő jel lehet, ha a szerelmed szinte teljesen kizárja az életéből a barátait, haverjait, és úgy tűnik, teljes egészében rád akar koncentrálni. Ez persze hízeleghet az egódnak, de hosszú távon megfojthat és – ha nagyon határozott egyéniség a barátod – ezzel a praktikával elszigetelhet a saját szeretteidtől.

3 jel, amiről azt hiszed, a szerelmetek erősségét tükrözi, pedig inkább aggasztóKép forrása: gstockstudio/Depositphotos.com

Sajnos ez egy ördögi körhöz vezethet: ő kizárja a baráti programokat, te nem akarod megbántani, ezért egyre kevesebbet jársz el szórakozni, nem tartod annyira a kapcsolatot a többiekkel.

Szépen lassan azt veszed észre, hogy egyikőtök sem megy sehova, és csak ti vagytok egymásnak, ami nem feltétlenül egészséges hosszú távon.

Ha valaki ilyen szinten rátelepszik az életedre, ráadásul nagyon korán megpróbál elszigetelni a szeretteidtől, aligha törekszik majd arra, hogy tartalmas, egyenrangú párkapcsolatot alakítson ki veled.