A következő szakmák kézen fogva járnak a hűtlenséggel

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Ha valami, akkor a hűtlenség kérdése igazán megosztja az embereket. Ez az a téma, amiről mindenkinek van véleménye, és bizony valamilyen szinten érintett is mindenki a kérdést illetően – ha máshogy nem, akkor a zöld szemű szörny által. Pontosan ezért készülnek újabb és újabb felmérések a félrelépéssel kapcsolatosan. Ezúttal arra derült fény, milyen szakmákban a leghűtlenebbek az emberek, és melyekben a legnagyobb a válások aránya.

Egy randioldal felmérése

Az Ashley Madison egy randioldal, így nagyon könnyen tudott felmérést készíteni a hűtlenség és a szakmák összekapcsolásával. Érdekes módon nem a „tipikus” irodai munkák voltak azok, amikben a leghűtlenebb férfiak dolgoztak, holott a többség erre, és a csábító titkárnőkre, asszisztensekre gondolt volna.

Ezzel szemben sokkal inkább a fizikai munkát végző szakemberek bizonyultak hűtlenebbnek, amit az oldal kommunikációs igazgatója azzal indokolt, hogy szerinte a rendszertelen munkaidő állhat a háttérben.

Úgy vélte, hogy sokkal könnyebb ilyen munkakörülmények mellett egy kapcsolatot kialakítani és aztán fenntartani, mint abban az esetben, amikor valakinek fix munkaideje van és minden túlóra gyanút keltő.

A következő szakmák kézen fogva járnak a hűtlenséggel

A mesteremberek után az informatikai szakértők következtek, majd sorban követték őket a vállalkozók, a vendéglátósok, a pénzügyesek és marketingesek, végül az orvosok és a jogi pályákon dolgozók kerültek fel a listára. Az informatikai szakértők népszerűségéért felelős lehet a kiemelkedő fizetés, ami nyilván nem feltétlenül egyenesen arányos a hűtlenséggel, de a rövidtávú kapcsolatokban igenis sokat számít a pénz.

Azok, akik a munkájukat szinte kizárólag online bonyolítják le, jó eséllyel könnyebben keresnek ugyanígy partnert – emiatt is lehet, hogy a randioldalon az informatikai területeken dolgozók ilyen előkelő helyre kerültek.

A többi szakmánál jól megfigyelhető, hogy olyan munkakörök kerültek fel a listára, amik jellemző módon sok ember megismerésével járnak. A pénzügyi és marketing területen dolgozó emberek szinte minden nap új partnerekkel beszélgetnek, akárcsak a vállalkozók. A vendéglátásban dolgozók óhatatlanul sok potenciális jelöltet megismernek, nem csupán a vendégeket tekintve, gyakran a kollégáik is szinte havi rendszerességgel cserélődnek. Minél több az új ismeretség, annál nagyobb a csábítás – ezt egy másik felmérés is alátámasztotta.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?