8 biztos jel, hogy a párod szakításon töri a fejét

Szabó Erzsébet
Írta: ,
8 biztos jel, hogy a párod szakításon töri a fejét

Kép forrása: unsplash.com

Megeshet, hogy idővel kétségeid támadnak arról, hogy a kedvesed még mindig annyira szerelmes-e beléd, mint pár hónappal korábban. Lehet, hogy csak egy aprócska hullámvölgyről van szó, de sajnos az is előfordulhat, hogy már a szakításon töri a fejét.

Nem mond el mindent

Régen nem is tudtátok elképzelni, hogy ne osszátok meg azonnal a másikkal a gondolataitokat, legyenek azok pozitívak, vagy negatívak, most viszont azt veszed észre, hogy hetek telnek el úgy, hogy a napi rutinon felül semmi konkrétumról nem beszélgetettek. 

Figyelmetlenné válik

Elfelejti a szülinapodat, nem kérdezi meg, mit vegyen a boltban, kimegy a fejéből a közös hétvégi mozizás… Minden egyes figyelmetlenség azt mutatja, hogy már réges rég máshol (vagy máson) jár az esze helyetted és a kapcsolatotok helyett.

Mindenbe beleköt

A kapcsolat elején könnyebb szemet hunyni az apróbb hibák felett, ám idővel egyre inkább kiéleződhet a helyzet.
Ha egyáltalán nem tudjátok tolerálni a másikat, akkor az hamar vitákat generálhat köztetek és bizony gyanúra adhat okot, ha állandóan te vagy az a fél, aki a szenvedő alanya a veszekedésnek. 

Egyre ritkábbak a közös programok

Korábban mindent együtt csináltatok, majd besokalltatok, megbeszéltétek a problémát és mindketten változtattatok: ez a séma rengeteg kapcsolatra ráhúzható. 
 
Azonban az állandó együtt lógás éppannyira káros, mint amikor minden programot külön szerveztek. Így nem lesznek új, közös élményeitek, ráadásul egyre inkább terhelővé válik a tény, hogy a barátodnak nehezére esik, hogy veled kell mutatkoznia.
 

Kevesebb testi kontaktus

Nem csak konkrétan a szexről beszélhetünk, hiszen az összetartozás kifejezése számtalan más módon is megtörténik egy pár életében. Legyen szó a jól megszokott esti pusziról, a reggeli ölelésről, vagy arról, hogy egymás kezét fogva andalogtok.
 
Ezek mind-mind nagyon fontosak a kapcsolat fenntartásában, s ha a számuk csökken, esetleg meg is szűnnek, akkor alapos okod van a gyanúra, hogy nincs minden rendben köztetek.

Állandóan te kezdeményezel

Legyen szó összebújásról, vagy bármilyen közös programról, mindig te vagy az, aki ötletel és megvalósít. Ha a párod alapjában véve kezdeményező személyiség, és korábban nem okozott gondot neki, hogy bármiben átvegye az irányítást, akkor ez egy igencsak intő jel lehet.

Egyértelműen érezheted a helyzet súlyosságát, hiszen ilyen szituációban lényegében csak te teszel azért, hogy a kapcsolatotok újra és újra megújulhasson.

Nincsenek tervek

Már egyáltalán nem hallod arról a házról beszélni, amit közösen tervezgetettek, sőt, egyenesen visszavonulót fúj, ha szóba kerül a családalapítás, esetleg még egy baba vállalása. Ezek önmagukban nem feltétlenül adnak okot a gyanúra, hiszen csak egyszerű anyagi gond is állhat a háttérben, de ha a barátod kifejezetten ingerült lesz, mihelyst szót mersz ejteni a jövőről, akkor az már utalhat arra, amivel nem szeretnél szembenézni.

Mi a teendő?

Egy-két jel önmagában nem feltétlenül adhat okot a gyanakvásra, főleg akkor, ha mellettük is érzed, hogy szeret a barátod. Lehet, hogy megtetszett neki valaki, de mivel tudja, hogy veled akar élni, kicsit szétszórt lesz és igyekszik legyőzni a vágyát. Az is megeshet, hogy munkahelyi probléma áll a háttérben, amit igyekszik egyedül megoldani… Egy a lényeg: ha effajta aggodalmaid támadnak, ne menj el szó nélkül a probléma mellett, hanem kérdezz! 
 
Előfordulhat, hogy a barátod észre sem vette, hogy megváltozott, sőt, az is megeshet, hogy te kezdtél el furcsán viselkedni, amire ő így reagált. Sosem tudhatod, mi áll a háttérben, ha nem vagy hajlandó kommunikálni!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv