5 dolog, amit egy szakításból megtanulhatsz

R. Szabó Zsuzsa
Írta: , Frissítve:

Ha egy kapcsolat tönkremegy és szakításra kerül sor, az kudarc. Mindegy, hogy ki szakított kivel, kudarcról van szó, s a kudarcot fel kell dolgozni. Persze a sebek mélysége, az esetleges sértettség, a fájdalom mértéke függ attól, hogy milyen hosszú kapcsolatról van szó, illetve milyen intenzitású szerelemről, és hogy milyen stílusban, módon vált szét a pár. Összeszedtünk néhány dolgot, amit a szakítás taníthat nekünk.

A hibáinkkal mindig nehéz szembenézni, nem esik jól kimondani, ha valamit elrontottunk, másként is csinálhattunk volna.

Az önkritika amúgy sem működik jól, ha még friss a szétválás élménye. De ha kicsit távolodunk a történtektől, higgadtabban mögé tudunk nézni a szakítást generáló okoknak.

Magát az eltávolodást, a szakítást is kezelni kell valahogy. Próbáld végiggondolni, mit csináltál gyerekesen, vagy kellő méltósággal. Okulj a hibáidból!

A friss sebek néha úgy tudnak fájni, hogy szinte elképzelhetetlen, hogy egyszer begyógyulnak. Közhely, de egy szakítástól még nem lett körülötted szürke a világ, csak te látod annak.

Egy szakasz kétségtelenül lezárul, de olyan ez, mint egy nagy sírás után: jön a megkönnyebbülés.

Lehet, hogy hetek, hónapok kellenek hozzá, de tesz a kapcsolati formációkról tett tapasztalataidhoz, a tűrőképességedhez.

Gondolj arra, hogy egy hosszabb idő távlatából majd mindent másként látsz! Ami most végtelenül nagy űrnek tűnik, azt valaki be fogja tölteni.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!