Ezekben változik meg a viselkedése, ha már a szakítást fontolgatja

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Ezekben változik meg a viselkedése, ha már a szakítást fontolgatja

Kép forrása: philchester.com

A szakítás a legtöbb ember életében nem egyik pillanatról a másikra jön: általában hosszas agyalás, tervezgetés előzi meg, mielőtt az illető kimondaná, mit szeretne. Ekkor azonban már óhatatlanul megváltozik a viselkedése, hozzáállása, amikből te is könnyen észreveheted, mire készül.

Sajnos már nem tölti veled olyan szívesen az idejét, mint korábban, ezért nem akar részt venni a közös programokon sem. Akár olyan egyszerű időtöltésről is lehet szó, mint amilyen egy mozi, vagy egy kirándulás.

Ennek az az oka, hogy tart tőle, észreveszed, mit érez, min gondolkozik, és még nem érzi magát felkészültnek arra, hogy kitálaljon. Nyilván ő is tudja, hogy előbb-utóbb neked is feltűnik, mi a helyzet, ha kerül téged, de aktuálisan úgy véli, könnyebb titkolózni, ha nem vagytok édes kettesben.

Ez tulajdonképpen igaz is, bár semmit nem old meg. A probléma akkor szintén feltűnhet neked, ha mindezek mellett lehetetlen vele hosszabb távra tervezni. Például teljesen esélytelen, hogy lefoglaljatok egy nyaralást, vagy akár egy wellness hétvégét, esetleg igent mondjatok egy buli meghívásra, ami pár hét múlva esedékes.

Sajnos manapság még mindig sokan inkább megpróbálják elérni, hogy a másik fél is akarja a szakítást ahelyett, hogy ezt a bántó játszmát mellőznék, és kerek perec elmondanák, mit éreznek. Jóval könnyebb úgy kimondani a végső szót, hogy a másik is egyetért azzal, ez tény.

Más kérdés, mennyire éri meg totálisan tönkretenni egy kapcsolatot annak érdekében, hogy a másik fél is kellően rosszul érezze magát és gyötrődjön, miért nem működnek a dolgok?

Az mindenesetre biztos, ha a barátod érezhetően rideg, távolságtartó, és mindenre azonnal ugrik, türelmetlen, mondhatni, verbálisan agresszív, akkor gyanakodhatsz arra, hogy szakítani szeretne.

Különösen akkor igaz ez, ha egyáltalán nem adtál okot a viselkedésére, és pl. a munkahelyén sincs semmi olyan probléma, aminek a feszültségét otthon, rajtad vezetné le.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv