Te is elköveted: 7 szakítás utáni hiba a Facebookon

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Te is elköveted: 7 szakítás utáni hiba a Facebookon

Egy szakítást sosem könnyű átvészelni, ám az egész biztosan nem segít, ha hagyod, hogy nyilvánosan sajnáljanak. A barátok, családtagok személyesen is meg tudnak vigasztalni, és ennek a segítségnyújtásnak csak a te lelkedben marad nyoma. Az azonban, ami egyszer felkerült a világhálóra… Nos, az ott is marad!

Világgá kürtölöd a részleteket

Szerencsére ez a hiba nem olyan gyakori a szakításokat követően, de azért mindenki találkozott már olyan adatlappal, ahol a legintimebb részleteket is kirakatba tette a csalódott fél. Egyesek megpróbálkoznak legalább kicsit homályosan fogalmazni, de az ilyen helyzetekben ez teljesen felesleges, úgyis mindenki tudja, kiről/miről van szó, ha éppen a szerelmi bánatodat ecseteled.

Ezekben a helyzetekben kifejezetten rossz ötlet élni a közösségi oldal adta lehetőségekkel, mert az ilyenkor felszínre törő gondolatok és érzelmek rendkívül intimek, és csak rád, valamint az exedre tartoznak. Megeshet, hogy már a közzététel után meggondolod magadat, de az is lehet, hogy pár nap múlva látod majd teljesen másként a dolgokat. Egy biztos: szimpla törléssel ezeket az infókat már nem tudod elrejteni mások elől.

A szakításról szól az adatlapod

Nyilván nagyon fájnak a történtek és rosszul érzed magadat miattuk, de most teljesen őszintén: bármi is változik, ha szomorú idézeteket teszel fel az adatlapodra és egy csomó megosztásod a szakításról szól? Sajnos ettől még semmi sem lesz jobb.

Csak azt éred el, hogy az összes ismerősöd tisztába kerül a legbizalmasabb magánéleteddel (ami ráadásul pár óra alatt teljesen más irányt is vehet).

Ha nincs kedved személyesen beszélni senkivel, csak interneten érintkeznél, az teljesen természetes ebben a helyzetben, de az ilyen kényes kérdésekben sokkal szerencsésebb, ha a privát üzenetváltásra hagyatkozol.

Ne nehezítsd meg jobban a saját dolgodat! Bőven elég, ha csak a közeli ismerősök tudnak az új helyzetről.