7 fázis amin keresztűl kell menned egy szakítás után

Zabolai Margit
Írta: ,

Fájdalmas szakítása mindenkinek van élete során, kinek több, kinek kevesebb. Az egyetlen dolog, amire ilyenkor a választ tudni akarjuk, az az, hogy vajon mikor múlik már el az elvesztett kapcsolat fölött érzett keserűség? A pszichologytoday.com cikke szerint akkor, amikor ezen a hét szakaszon keresztülmentél.

Válaszkeresés

A szakítás utáni első szakaszban válaszokat keresel, még akkor is, ha lehet, hogy a kérdéseidre senki nem tud kielégítő magyarázattal szolgálni.

Úgy érzed, muszáj megértened, hogy mi történt, miért nem működött a dolog, mintha azzal, hogy racionális válaszokat kapsz, csökkenthetnéd a megélt fájdalmat.

Ebben a szakaszban könnyen lehet, hogy újra és újra lejátszol minden egyes párbeszédet, és hosszasan lamentálsz minden apró részleten, amelyeknek a külső szemlélő szerint talán egyáltalán nincs is jelentősége.

Könnyen lehet, hogy ebben az időszakban sokat gondolsz erre, és sokat beszélsz is erről, akár olyan embereknek is, akik egyébként nem állnak közel hozzád, abban a reményben, hogy valami racionális magyarázatot kapsz az érzéseidre.

Tagadás

A szakasz, amiben azt érzed, hogy ez az egész nem történhet meg.

Olyan sok mindent adtál bele ebbe a kapcsolatba, és olyan jók voltatok együtt, hogy egyszerűen nem létezhettek egymás nélkül, és erre hamarosan az exednek is rá kell ébrednie.

A kapcsolat meggyászolása olyan fájdalomnak tűnik, amelyet ekkor egyszerűen nem tudsz még kezelni, és ezért inkább elodázod, ehelyett hamis reményekkel táplálhatod magadat, és abban bizakodsz, hogy minden ellenére mégis találtok majd megoldást.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019