5+1 dolog, amit érdemes megtenned szakítás után, hogy hamarabb rendbe jöjj

Bodnár Alexa
Írta: ,
5+1 dolog, amit érdemes megtenned szakítás után, hogy hamarabb rendbe jöjj

Kép forrása: unsplash.com

Egy szakítás nagyon fájdalmas dolog tud lenni, ezért természetesen teljesen normális, ha meggyászoljuk a kapcsolatunkat. Az viszont már kevésbé egészséges, ha túl sokáig tart ez a gyászperiódus, vagy esetleg az első állomásán toporgunk hosszú ideig. Azonban van néhány dolog, amely meg tudja könnyíteni az elengedés folyamatát. Ha hasonló problémákkal küzdesz, érdemes megpróbálkoznod az alábbiakkal!

Légy hálás

Ha szakítás után nyomasztónak érzed a világot magad körül, és alig vagy képes még kikelni is az ágyból, talán furcsa, de az első, amire szükséged van, az a hála. A legrosszabb állapotunkban a legnehezebb megtalálni azt, miért vagyunk hálásak, de éppen ezért ad majd rengeteg erőt. Szóval az első feladatod, hogy találj 8-10 olyan dolgot, amiért hálás lehetsz az életedben, és ez motiváljon arra, hogy kimozdulj egy kicsit.

Készíts To-Do listát

Próbáld meg úgy felfogni, hogy a szakítás után felszabadul egy csomó időd, amit gyakorlatilag bármire felhasználhatsz.

Tehát épp itt az ideje produktívan eltöltened a szabadidőd, és a régóta halogatott dolgaidat elvégezned. Ha ezen már túlvagy, akkor pedig akár sportra, vagy egy új hobbira is fordíthatod a felszabadult kapacitásaid, amíg nem jön valaki az életedbe – persze ezekről utána sem kell lemondanod, sőt!