6 dolog, amire csak a szakítás után jössz rá

Írta: ,

Miután véget ér a kapcsolatod, hirtelen az egész világ a feje tetejére áll. Egy falat sem megy le a torkodon, és többé nem látod értelmét annak, hogy 2 percnél több időt tölts a fürdőben készülődéssel, mielőtt elhagyod a lakást. Ráadásul ott vannak azok az álmok, amikben még mindig együtt vagy a volt barátoddal – így nem csoda, hogy reggelente még kevesebb erőd van kibújni a takaró alól. Viszont van egy jó hírünk: ez az állapot nem tart örökké! Sőt, van néhány dolog, amire csakis egy szakítás ébreszthet rá – és ezek a frissen szerzett tapasztalatok még sokat segíthetnek a jövődben.

Kétféle valóság létezik Kép forrása: joncu.com

1/6 Kétféle valóság létezik

A volt barátodnak hirtelen két személyisége lesz.

Az egyes számú az, akivel randizni kezdtél, beleszerettél, és boldogok voltatok. A kettes pedig az a srác, akivel szakítottatok.

Szíved mélyén tudod, hogy igazából a második a valóság, és az első már csak a képzeletedben létezik, de egyszerűen nem tudsz még kilépni ebből a fantáziavilágból. Szerencsére azonban ez a fázis sem tart örökké!

Egy idő után beszivárog a valóság az álomképbe (válasz nélkül hagyott üzenetek és rideg viselkedés formájában), és rádöbbensz, hogy neked nincs is szükséged ilyen emberre az életedben.

A zene a legjobb barátod – és a legnagyobb ellenséged

2/6 A zene a legjobb barátod – és a legnagyobb ellenséged

Az a sok album és dal, amit korábban gond nélkül végig tudtál hallgatni, hirtelen a te életedről szól.

Pontosan ismerik az érzéseidet, a helyzetedet, és tökéletesen azonosulni tudsz velük.

Egyetlen sor képes sírásra fakasztani, még akkor is, ha egyébként eddig az volt a kedvenc számod.

Ilyenkor jössz rá, hogy mennyi zene szól a csalódásokról, és arra is, hogy a rádió és a YouTube egy időre tiltott zónává változik.

Végül csak találsz egy olyan dalt, ami eltereli a figyelmed – vagy épp ellenkezőleg, mintha minden sora hozzád íródott volna és téged segítene abban, hogy újra talpra állj. Ez lesz az a szám, ami elindít a továbblépés felé.

Egészen új módszerekkel kezdesz ismerkedni Kép forrása: tumblr, the-green-fairy

3/6 Egészen új módszerekkel kezdesz ismerkedni

Egy idő után könnyű lesz megosztani az új ismerőseiddel, mennyire megviselt a szakításod. Elvégre ők nem ismernek téged, az exedet meg pláne.

Együttérzően viselkednek veled szemben, sőt, sokan megosztják a saját csalódásaik történetét is.

Ezekből a tapasztalatokból képes leszel erőt meríteni, reménykedni, és kevésbé fogod úgy érezni, mintha az egész világ összeesküdött volna ellened.

Hirtelen képes vagy kapcsolatot kialakítani másokkal a lelki fájdalmaid segítségével, és rájössz, hogy mekkora motiváció rejtőzik ebben.

A közösségi média egyenértékű a kriptonittal

4/6 A közösségi média egyenértékű a kriptonittal

Supermannek is megvan a gyenge pontja – nem csoda, hogy a szakítás utáni időszakban te is megtalálod a sajátodat.

És ez bizony nem más, mint a Facebook, Instagram, és a többi közösségi oldal.

Folyamatosan ugyanazokat a köröket futod be: egyik pillanatban eldöntöd, hogy soha többet nem kattintasz az exed profiljára, a következőben pedig már az új ismerősének fotóit ellenőrzöd.

Egyetlen lájk mögé milliónyi pluszjelentést képzelsz be, egészed addig, míg ráébredsz, hogy ezzel a módszerrel csak saját magadat rántod vissza a szakítás medrébe – és végre sikerül távol tartanod magad az üzenőfalától.

Észreveszed, hogy nem léteznek szabályok Kép forrása: yeahmag.com

5/6 Észreveszed, hogy nem léteznek szabályok

Rájössz, hogy minden számítás, útmutató és időbeli határvonal, amit a szakítással kapcsolatban olvashatsz, csak elméleti síkon létezik.

Nincs tökéletes szabály arra vonatkozólag, mennyi ideig kell gyászolnod egy kapcsolat végét.

Nincsenek bevett szokások, amikkel pár nap alatt továbbléphetsz, és az összes érzésedet kiradírozhatod.

A helyzeted teljesen egyedi, az egyetlen irányvonal pedig a megérzésed: ha úgy gondolod, hogy egy kiadós tornától vagy bulitól jobb kedved lesz, ne hezitálj!

Hihetetlenül szeretve érzed magad Kép forrása: topinspired.com

6/6 Hihetetlenül szeretve érzed magad

Igaz, hogy szomorúnak, magányosnak, és megtörtnek érzed magad, de egyúttal rájössz, hogy mennyire sokan szeretnek téged.

A barátaid és a családod teljes mértékben megértik a helyzetedet. Érdeklődnek, hogy milyen kedved van, és igyekeznek mindenben a segítségedre lenni.

Vigasztalnak, és olyan dolgokat mondanak, amiktől végre képes vagy szívből mosolyogni.

Ez rádöbbent, hogy a környezetedben még rengeteg olyan ember van, aki imád téged, és legalább olyan jól – ha nem jobban! – ismernek, mint a volt barátod.