5+1 dolog, amire sajnos már csak a szakítás után jössz rá

Kerekes Vivien
Írta: ,
5+1 dolog, amire sajnos már csak a szakítás után jössz rá

Miután véget ér a kapcsolatod, hirtelen az egész világ a feje tetejére áll. Egy falat sem megy le a torkodon, és többé nem látod értelmét annak, hogy 2 percnél több időt tölts a fürdőben készülődéssel, mielőtt elhagyod a lakást. Ráadásul ott vannak azok az álmok, amikben még mindig együtt vagy a volt barátoddal – így nem csoda, hogy reggelente még kevesebb erőd van kibújni a takaró alól. Viszont van egy jó hírünk: ez az állapot nem tart örökké! Sőt, van néhány dolog, amire csakis egy szakítás ébreszthet rá – és ezek a frissen szerzett tapasztalatok még sokat segíthetnek a jövődben.

A közösségi média egyenértékű a kriptonittal

Supermannek is megvan a gyenge pontja – nem csoda, hogy a szakítás utáni időszakban te is megtalálod a sajátodat.

És ez bizony nem más, mint a Facebook, Instagram, és a többi közösségi oldal. Folyamatosan ugyanazokat a köröket futod be: egyik pillanatban eldöntöd, hogy soha többet nem kattintasz az exed profiljára, a következőben pedig már az új ismerősének fotóit ellenőrzöd.

Egyetlen lájk mögé milliónyi pluszjelentést képzelsz be, egészed addig, míg ráébredsz, hogy ezzel a módszerrel csak saját magadat rántod vissza a szakítás medrébe – és végre sikerül távol tartanod magad az üzenőfalától.

A zene a legjobb barátod – és a legnagyobb ellenséged

Az a sok album és dal, amit korábban gond nélkül végig tudtál hallgatni, hirtelen a te életedről szól.

Pontosan ismerik az érzéseidet, a helyzetedet, és tökéletesen azonosulni tudsz velük.

Egyetlen sor képes sírásra fakasztani, még akkor is, ha egyébként eddig az volt a kedvenc számod.

Ilyenkor jössz rá, hogy mennyi zene szól a csalódásokról, és arra is, hogy a rádió és a YouTube egy időre tiltott zónává változik.

Végül csak találsz egy olyan dalt, ami eltereli a figyelmed – vagy épp ellenkezőleg, mintha minden sora hozzád íródott volna és téged segítene abban, hogy újra talpra állj. Ez lesz az a szám, ami elindít a továbblépés felé.