Egy kemény szakítás után a következő 5 fázison mész keresztül

Szőke Angéla
Írta: ,
Egy kemény szakítás után a következő 5 fázison mész keresztül

Kép forrása: unsplash.com

Let it go”, azaz „Engedd el”, énekli Elsa a Jégvarázsban, és egy csúnya szakítás után nagyon szeretnénk, ha ez tényleg ilyen könnyen menne. Azt mondják, amennyi ideig tartott egy kapcsolat, annak a duplája kell ahhoz, hogy túltegyük magunkat rajta. Én ezt kapásból megcáfolom, mert volt olyan, hogy egy hét éves(!) kapcsolatot simán lezártam két nap alatt és olyan is, amikor egy pár hónapig tartó kis flörtöt gyászoltam évekig. Ha véget ér egy számunkra fontos kapcsolat, ugyanazokon a fázisokon megyünk keresztül, mintha valakit gyászolnánk, hiszen szinte ugyanaz történik. Ha azonban ezeket ismerjük és tudomásul vesszük, legközelebb talán hamarabb túltesszük magunkat egy ilyen érzelmi traumán.

1. Hitetlenkedés

Először is próbáljuk megérteni, miért történt ez az egész. Lehet, hogy valahol mélyen tudtuk, hogy valami nincs rendben, sőt, az is lehet, hogy már egy ideje nem is voltunk boldogok a kapcsolatban, de akkor sem vagyunk képesek felfogni, miért dönthetett úgy a másik, hogy jobb lesz külön. Kedves emlékekbe, elhangzott mondatokba kapaszkodunk és értetlenül állunk a tény előtt, hogy véget ért közös életünk.

Olykor persze kitisztul a tudatunk és ha magunkba nézünk, pontosan tudjuk, mik vezettek a szakításhoz, mégis minden áron meg akarjuk érteni, hogy végződhetett ez így.

Közös ismerőseinket, barátainkat fárasztjuk kétségbeesett kérdéseinkkel, hogy párunk hogy tehetett ilyet, hogy hagyhatott el minket.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!