Szakítás-típusok: ezeket árulják el rólad és így érdemes választanod közülük

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A szakítás nem egyszerű téma és ahány kapcsolat, annyiféle elválási lehetőség létezik. Míg vannak, akik csak hosszú beszélgetések és rengeteg idő után tudják végleg lezárni a viszonyt, mások elrendezik az egészet egy írott üzenettel – vagy egyszerűen felszívódnak. De te hogyan válaszd ki a lehető legtesthezállóbb módszert?

Szakítás írásban – Mit mond el rólad? Kép forrása: buzzfeed.com

Leginkább azt, hogy nincs túl sok önbizalmad, bátorságod ahhoz, hogy odaállj a barátod elé, és kitálalj.

Ez nyilván nem az a jellemzés, amit szívesen hallasz magadról egy kapcsolatot követően, de mégis így van.

Sajnos a másik felé azt közvetíted, hogy nem elég értékes, fontos számodra, ami végül is igaz lehet, de nem túl szerencsés ezt az orra alá dörgölni azok után, hogy valaha nagyon is sokat jelentettetek egymásnak.

Ez a módszer legfeljebb akkor elfogadható, ha nem tudtok személyesen találkozni (mert mondjuk távkapcsolatban éltek), vagy, ha tudod, hogy képtelen lennél összeszedetten fogalmazni, és csomó fontos dolgot kifelejtenél, amit nagyon szeretnél elmondani.

Szakítás írásban – Mire figyelj? Kép forrása: ginnybranch.tumblr.com

Minden szakítás esetén fontos, hogy adj lehetőséget a másiknak a kérdezésre.

Erre igencsak kicsi az esély, ha levélben, üzenetben teszel pontot a kapcsolatotok végére, hiszen te leírod a véleményedet, azt, hogy mit szeretnél, de ő nem szólhat közbe, nem kérdezhet semmit.

Ez a tényeken persze mit sem változtat, de a feldolgozás szempontjából nem mindegy, mindent ért-e, ami történt.

Ha nem olyasmi miatt szakítotok, amit egyértelműen ő generált a viselkedésével, akkor annyit egész biztosan megérdemel, hogy tisztázhasson minden körülményt.

Ha üzensz neki, akkor sanszos, hogy írásban kérdez, így pedig hosszasan leveleztek majd, vagy felhív, tehát ismét oda lyukadunk ki, hogy szerencsésebb ezt személyesen elintézni.