A szakítás ostora: egy különös jelenség, amit sokan átélnek a lezárás után

Szirák Viki
Írta: ,

A szakítás nem csak annyiból áll, hogy két ember külön utakon folytatja tovább az életét, és szép lassan elfelejtik egymást. Valójában ilyenkor a csalódás hatására az egész világod a feje tetejére áll, és olyan sebeket ejt rajtad a volt szerelmed hiánya, amelyek nehezen gyógyulnak be. A szakítás ostora nevezetű jelenséget pedig sokan meg is tapasztalják ilyenkor.

Megtörtént. Megtettétek. Hosszas vívódás és konfliktusok áradata után végül úgy döntöttetek a pasiddal, hogy eljött a szakítás ideje. Már nem voltatok boldogok a kapcsolatotokban, a rózsaszín köd teljesen elmúlt, és egyre gyakrabban éreztétek magatokat szomorúnak - holott a szerelem lényege épp az, hogy felemelitek egymást. A lezárás kimondása után először biztosan rajtad is eluralkodott valamiféle megkönnyebbülés, és úgy gondoltad, a lehetőségek tárháza nyílik meg előtted. Már nem vagy lekötve, a konfliktusokat magad mögött hagyhatod, és végre a saját életedre koncentrálhatsz. Azonban sajnos ez az időszak sosem tart sokáig...

Ugyanis egyik pillanatról a másikra rád tör egy ezzel ellentétes érzés. Rájössz, hogy egy olyan személy lépett ki az életedből, aki már nagyon hosszú ideje melletted volt, és minden közös élmény megismételhetetlen emlékké avanzsált át. Amint ebbe belegondolsz, elkeseredsz, és rájössz, hogy tényleg elvesztettél valami fontosat.

Sírsz egy kicsit, rosszul érzed magad, majd a telefonodért nyúlsz, és próbálsz laza stílusban írni egy üzenetet az exednek, hogy megkérdezd, mi újság vele.

Aztán ezt megismétled megint. Aztán nem kell sokat várni, és már ki is békültetek egymással. Nos, ekkor megtapasztaltad a szakítás ostorát.

A szakítás ostora miatt rengetegen békülnek ki ismét

Egyik pillanatban már végre kiléptél a boldogtalan kapcsolatodból, majd a másikban már vissza is tértél hozzá. A dolgok ugyanolyanok közöttetek, és bármennyire is úgy tűnik a legelején, valójában semmi sem változott. Ugyanazok a vitahelyzetek ismét felmerülnek majd, mert egyszerűen nem működik a kapcsolatotok, bármennyire is szeretnétek. Ezért aztán rövidesen megint a szakítás szélén találjátok A szakítás ostora: egy különös jelenség, amit sokan átélnek a lezárás utánmagatokat; de sokan még ezek után néhány héttel megint megpróbálják, ami aztán hasonló eredménnyel zárul.

Ilyen helyzetben muszáj tovább lépned: az alábbi három módszer segít, hogy ne kövesd el ugyanazt a hibát még egyszer!

1. Tedd le a telefonodat!

A szakítást követően még eltökélt vagy, ezért ez a legjobb időpont arra, hogy kitöröld az exed telefonszámát a mobilodból.

Így véletlenül sem történhet meg az, hogy egy buliból hazafelé menet eluralkodik rajtad a szomorúság, és esetleg felhívod.

A második lépés a közösségi média. Ha nem szeretnéd kitörölni az ismerőseid közül, legalább próbáld meg azt, hogy leiratkozol az üzenőfaláról, így nem látod, milyen bejegyzéseket tesz közzé.

A lényeg, hogy az első néhány hétben mindenképpen igyekezz elszigetelni magad tőle, nehogy egy óvatlan pillanatban meginogj, és még egy esélyt adj neki.

2. Foglald le magad

A leggyakrabban akkor írnak rá az emberek az exeikre, ha éppen otthon ülnek, egyedül, és nem csinálnak semmit. Épp ezért a legjobb módszer, ha programokat szervezel magadnak, így ugyanis nem maradsz kettesben a gondolataiddal.A szakítás ostora: egy különös jelenség, amit sokan átélnek a lezárás után

Találkozz a barátnőiddel, menj el velük vacsorázni, moziba, esetleg csak üljetek ki a parkba. Ha pedig épp nem ér rá senki, mozdulj ki otthonról, és kezdj el sportolni. Az a fontos, hogy magadra koncentrálj, és egyre kevesebbet gondolj az exedre.

3. Írj egy listát

Miután végre sikerült egy kicsit kiüríteni a fejed, de még mindig ott motoszkál benned a békülés gondolata, ragadj tollat, és írj egy listát.

Írd fel, pontosan miért is volt jó együtt lenni vele, és milyen indokaid vannak a békülésre.

Ezek után pedig egy másik oldalra gyűjtsd össze azokat a dolgokat, amik miatt már nem működött a kapcsolatotok, és jobb, ha külön vagytok.

Legyél őszinte magaddal, a válaszaid alapján ugyanis tisztábban láthatod, mennyire érné meg még egy esélyt adni az exednek.

Képek forrása: 1 / 2

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019