Ez az oka annak, hogy olyan sokan szakítanak a kapcsolat első két évében

Szirák Viki
Írta: ,

A szomorú valóság az, hogy könnyebb szerelembe esni, mint fenntartani ezt az érzést. Ezt pedig mi sem bizonyítja jobban annál, hogy egy statisztika szerint a párok 70 százaléka az első éven belül szakít, és sokan a másodikban. De vajon mi az oka ennek? Egy szakértő elárulta, mik állhatnak a háttérben.

Senki sem azzal a céllal kezd bele egy kapcsolatba, hogy néhány együtt töltött hónap után szakítani akar majd. Mégis, nagyon sokan találják ebben a cipőben magukat, és még csak nem is értik, miért nem tudják átlépni a bűvös első vagy második éves mérföldkövet. Egy szakértő szerint viszont ez nem véletlen, és oka van annak, miért szakítanak olyan sokan ebben az időintervallumban. A párkapcsolatok első éve ugyanis nagyjából három szakaszból áll: kivetülésből, kiábrándulásból és a konfliktusokból.

A kivetülés időszaka

Ezt a szakaszt akár rózsaszínködös fázisnak is nevezhetnénk, hiszen lényegében ugyanazt jelenti. Ez az az időszak, amikor egyikőtök sem látja tisztán a másikat; őrülten szerelmesnek érzitek magatokat, és legszívesebben minden percet együtt töltenétek. Pedig ha jobban belegondolsz, még nem is ismeritek egymást igazán!

Épp ezért nevezik ezt a kivetülés időszakának is, mivel összeállítasz a fejedben egy álomképet a srácról, és ezt kivetíted rá. Te szentül meg vagy győződve arról, hogy ő az a személy, akinek szeretnéd látni, és még csak fel sem merül benned, hogy mindezt te álmodtad meg.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019