Szakítani valakivel, akit nagyon szeretsz – Hogyha az élet közbeszól

Szirák Viki
Írta: ,

Sokan a szakítás hallatán olyan párokra gondolnak, akik már nem voltak boldogok együtt, sok volt a gondjuk, és nem szerették egymást. Pedig sajnos gyakran megesik, hogy az élet kiszámíthatatlanságával közbelép, és olyan kapcsolatok érnek véget, amelyeknél még megvan a szerelem. Ha te is hasonlón mész át, vagy már átéltél ilyet, az alábbiakban magadra fogsz ismerni.

A szakítás akkor is borzasztóan nehéz, ha már nem vagy szerelmes. Hiszen ragaszkodsz ahhoz a személyhez, akivel együtt voltál, mindegy, mi történt kettőtök között, és mióta alkottok egy párt. Így érthető, hogy ha azzal az emberrel éled át a szakítást, akit nagyon szeretsz, a szíved olyannyira összetörik, mint talán még sosem. Elsőre talán furcsának tűnhet ez a helyzet, de gyakoribb, mint hinnéd. Például lehet, hogy a párod hűtlen volt hozzád, de megbánta, és mindent bevallott neked abban a reményben, hogy leküzditek ezt is. Azonban bármennyire szereted, sajnos tudod, hogy többé nem leszel képes megbízni benne. Egy kapcsolat viszont bizalom nélkül sosem fog tudni működni...

Aztán vannak azok az élethelyzetek, amikor beleszeretsz valakibe, kapcsolatban éltek, de látod, hogy nem működik minden szuperül.

Ő nem szeret téged annyira, mint te őt, és bármennyire is reménykedsz, hogy ez majd megváltozik, láthatóan nem következik be.

Kép forrása: unsplash.com

Ebben a szituációban sokan döntenek úgy, hogy nem kínozzák tovább a lelküket. Bár nagyon nehéz elengedni a szerelmet, néha saját magadért muszáj megtenned. Máskor a távolság az, ami egy egyébként virágzó kapcsolatot tönkretesz, néha pedig az áll a háttérben, hogy bár te próbálod építeni a közös kis világotokat, ő úgy dönt, hogy kilép belőle. Te szereted, de ő már nem így érez. Szabadságra vágyik, új érzelmekre, és neked ebben az életben már nem ad helyet.