Te is úgy véled, hogy sosem talál rád az igazi? Minden nyolcadik nő ezt érzi

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Úgy gondolod, már mindent kipróbáltál, ami a párkeresést illeti? Nos, ezzel egyáltalán nem vagy egyedül: különösen akkor, ha már hosszabb ideje vagy szingli, egy komolyabb szakításon estél át, vagy egyszerűen vészjósló tempóban haladnak mellett az évek, könnyen úgy érezheted, sosem talál rád a nagy Ő. De mi áll ennek a szomorú gondolatnak a hátterében?

Nem meglepő módon a lista élén a korábbi rossz tapasztalatok szerepelnek. Érthető, hogy egy idő után mindenki eljut arra a szintre, amikor úgy érzi: az összes férfi egyforma.

Ebben éppúgy közrejátszhatnak a közeli ismerősök, barátok által megélt sérelmek, mint a saját csalódások, szakítások. Sok nő tényleg szinte halmozza a rossz tapasztalatokat, de rengetegen nem veszik észre, hogy nem a férfiakkal úgy általában, hanem a konkrét választásokkal van a probléma.

Mivel a többség öröklött minták alapján választ párt, szinte mindenki hajlamos arra, hogy pontosan ugyanolyan csalódásokat éljen át újra és újra. Bár a probléma orvoslása nem az, hogy többé nem kezdeményezel kapcsolatot senkivel, de nem csoda, ha néhány évnyi próbálkozás után neked is elmegy a kedved a továbbiaktól.

Sok nő ott rontja el az ismerkedést, illetve azért húzódik vissza a csigaházába, mert már az első probléma, vélt vagy valós hiány miatt elutasítja a továbbiakra vonatkozó lehetőségeket.

Ez szintén lehet öröklött minta is, de sokan azért nem lépnek egyről a kettőre, mert nem minden meseszerű, mint a filmeken.

Tény és való, meg kell lennie a vonzalomnak, működnie kell a kémiának, de óhatatlan, hogy észrevegyük a másik hiányosságait, hibáit is. Ezek idővel halványulnak, mert szemet hunyunk felettük, vagy egyszerűen tényleg háttérbe szorulnak, de a tökéletesség hajhászása az egész életünkre negatívan hathat.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv