Te is úgy véled, hogy sosem talál rád az igazi? Minden nyolcadik nő ugyanígy érez

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Úgy gondolod, már mindent kipróbáltál, ami a párkeresést illeti? Nos, ezzel egyáltalán nem vagy egyedül: különösen akkor, ha már hosszabb ideje vagy szingli, egy komolyabb szakításon estél át, vagy egyszerűen vészjósló tempóban haladnak mellett az évek, könnyen úgy érezheted, sosem talál rád a nagy Ő. De mi áll ennek a szomorú gondolatnak a hátterében?

Nem meglepő módon a lista élén a korábbi rossz tapasztalatok szerepelnek. Érthető, hogy egy idő után mindenki eljut arra a szintre, amikor úgy érzi: az összes férfi egyforma.

Ebben éppúgy közrejátszhatnak a közeli ismerősök, barátok által megélt sérelmek, mint a saját csalódások, szakítások. Sok nő tényleg szinte halmozza a rossz tapasztalatokat, de rengetegen nem veszik észre, hogy nem a férfiakkal úgy általában, hanem a konkrét választásokkal van a probléma.

Mivel a többség öröklött minták alapján választ párt, szinte mindenki hajlamos arra, hogy pontosan ugyanolyan csalódásokat éljen át újra és újra. Bár a probléma orvoslása nem az, hogy többé nem kezdeményezel kapcsolatot senkivel, de nem csoda, ha néhány évnyi próbálkozás után neked is elmegy a kedved a továbbiaktól.

Ugyancsak toplistás helyen szerepelnek a félelmek, amik az újabb csalódásokra koncentrálódnak. Bár a korábbi rossz tapasztalatok miatt érzik úgy a nők, hogy egyszerűen nincs értelme megbízni a férfiakban, a múltbeli sérelmeket sokan a jövőre is kivetítik.

Ez könnyen előfordulhat veled is, akár egyetlen egy hatalmas csalódás után. Ráadásul ez az érzés messze nem csak akkor köszönthet be, amikor még tényleg a fiatal éveidet taposod, hanem jóval később is.

Sokan akkor lépnek ebbe a cipőbe, amikor már túl vannak a házasságon, adott esetben a családalapításon is, de tönkremegy a kapcsolatuk.

Nem csoda, hogy nagyon sokan félnek mindent elölről kezdeni, vagy csak úgy általában abban hinni, hogy ismét el lehet kezdeni.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!