Segítség, elhagytak! 5 dolog, amit semmiképp ne csinálj szakítás után

Írta: ,

Egy szakítás nem mindig jósolható meg előre, bármennyire is megvannak már az előjelei. Mert az is megtörténhet, hogy párod a legváratlanabb helyzetben teszi meg ezt a fájdalmas lépést. Ilyenkor pedig lányos zavarunkban sok mindent mondhatunk, vagy tehetünk, amit talán nem kellene. Figyelem hölgyeim! Bármennyire is fájdalmas az eset, a következőket semmiképpen ne próbáljátok ki, ha éppen lapátra tettek benneteket.

Csak semmi könyörgés! Kép forrása: deerpearlflowers.com

1/5 Csak semmi könyörgés!

Piszkosul fáj, ugye?! Ha már hagytak el, akkor tudod, hogy olyankor a világ megszűnik körülötted és a szívedet szinte kitépik a helyéről.

Hirtelen lepereg előtted az együtt töltött idő, a sok szép emlék, a megannyi jó dolog…na, de álljunk csak meg egy percre! És ekkor leesik, hogy téged tényleg éppen most tettek lapátra.

Ilyenkor pedig beindul a női agy és már gyártja is a szomorúbbnál szomorúbb „egyedül fogok meghalni” végkifejleteket. Ennek elkerülése érdekében pedig könnyen kicsúszhatnak a szádon a „kérlek, próbáljuk meg újra”, vagy csak a sima „kérlek, ne hagyj el” mondatok.

Már most megkérnénk rá, hogy a saját érdekedben hanyagold ezeket a mondatokat, mivel a pasid valószínű nem tudja, hogy mit veszített veled. Ha ő nem értékel, majd találsz valakit, aki fog.

Ne hívogasd, ne üzengess neki! Kép forrása: annawithlove.com

2/5 Ne hívogasd, ne üzengess neki!

Igen, elhagytak, vége! Ez értelemszerűen azt jelenti, hogy már nem alkottok egy párt, vagyis nem indokolt a napi hívás, illetve üzenetek küldözgetése napközben.

Persze nehéz elszakadni egy embertől, aki addig életed szerves részét képezte, de jó, ha tudod, hogy ez az esetek többségében már terhes a másik számára, maximum kedvességből ezt még nem érzékelteti veled.

Viszont, ha szakítottak veled, akkor az azt jelenti, hogy a másik szeretné nélküled folytatni az életét, amibe a folyamatos kapcsolattartás már nem igazán fér bele.

Ne akard féltékennyé tenni Kép forrása: ryanrayphoto.com

3/5 Ne akard féltékennyé tenni

Mikor valakinek véget ér egy hosszútávú kapcsolata, utána általában megint megtalálja a szingli barátnőket és már indulhat is a vadászat, amit persze muszáj dokumentálni az utókornak, vagy jobban mondva az immáron volt pasinak.

Ezzel csak az a probléma, hogy hasztalan, hiszen nem csak a te önbecsülésed fog csorbulni, de az exed is egyből kiszúrja a próbálkozásodat és hidd el, nem fog utánad rohanni az éjszaka közepén, hogy visszaszerezzen.

Természetesen azzal nincs semmi baj, ha szívesen kiengednéd a gőzt egy fájdalmas szakítás után, de azt csakis magad miatt tedd.

4/5 Ne menekülj egy új kapcsolatba!

Ismerős, mikor valakit éppen, hogy csak elhagytak, de már újra kapcsolatban van?

Valljuk be, hogy ez nem egészséges, viszont sokaknak egy tökéletes menekülő útvonal arra, hogy ne kelljen szembenézniük a történtekkel és persze saját magukkal.

Ilyenkor állj meg egy percre és gondold át a szakítás okait. Próbáld meg objektíven szemlélni a kapcsolatotokat, mert ilyenkor sok mindenre rájöhet az ember.

Sokkal könnyebb egyből a másikat hibáztatni, hiszen megbántott és elhagyatott vagy, de érdemes a dolgok mélyére ásni, ez pedig nem működhet, ha te egyből egy másik férfi karjaiba futsz.

Ne fogd fel kudarcként! Kép forrása: i.pinimg.com

5/5 Ne fogd fel kudarcként!

Az emberi kapcsolatok nem mindig örökéletűek. Ez vonatkozik párkapcsolatokra, de barátságokra is. Ki tudja, hogy, ami még ma működik, az holnap is fog e?

Senki, mivel mindig, minden változik. Te is sokat változol az évek folyamán, még, ha ez számodra nem is annyira szembetűnő.

Ha szakítanak veled, akkor az azért van, mert valami megváltozott köztetek, vagyis már nincs meg az a kellő boldogság, ami egy kapcsolat motorja. Ez nem a te kudarcod és nem is a párodé, egyszerűen csak el kell fogadnod, hogy menni akar és neked engedned kell.