Segíts neki, hogy beléd szeressen! A tudomány szerint előcsalogathatod a szerelmét

Irimiás Alíz
Írta: ,

Sokan azt gondolják, csak az az igazi, ami első látásra működik, pedig a szerelem egyáltalán nem egy hirtelen jött érzés csupán, komoly tudomány áll mögötte. Egyes emberek levesznek a lábunkról, és azonnal fülig szerelmesnek érezzük magunkat, mások pedig teljesen hidegen hagynak. De vajon mi mozgatja a szálakat? Mit mond a tudomány arról, hogy miért vonzódunk bizonyos személyekhez az átlagnál jobban?

Mikor a gyomrunkban pillangók repkednek, és minden olyan természetesen romantikusan alakul, nehéz elhinni, hogy tudományos háttere lehet a dolognak. Egy kapcsolatot soha nem szabad erőltetni, de ismerve az alábbi, tudományosan igazolt állításokat, képesek lehetünk befolyásolni Cupidót. Ha bizonyos dolgokat megteszünk, felkelthetjük magunk iránt az érdeklődést.

Találkozz vele gyakran!

Kutatások igazolják, hogy minél többször találkozunk valakivel, annál vonzóbbá válik számunkra.

Ez független attól, hogy mennyire találjuk attraktívnak az illetőt, csupán az áll mögötte, hogy az ismerős, barátságos arcokat jobban értékeljük.

Mindig azt halljuk, hogy az első benyomás számít, de a vonzalom egyáltalán nem ennyire egzakt dolog, időbe kerül valakit megismerni, és a számunkra kedves személyiségjegyek felfedésével az illető rendkívül kívánatossá is válhat. A humora, az intelligenciája sármossá teszi az embert.

Találkozz tehát vele minél gyakrabban, és puhatolózz afelől, hogy újabb szintre emelhetitek-e a kapcsolatotokat. Ha úgy látod, hogy nem érdeklődik irántad, lépj tovább! Bizonyára van más, aki csak rád vár! 

VitalikRadko/depositphotos.com

Tükrözd vissza a testbeszédét!

A tükrözés segít tudat alatt megszerettetni magad másokkal. Általában nem vesszük észre, ha ugyanúgy mozgunk akaratlanul is, ahogy a másik, de miért ne csinálhatnánk mégis akarattal?

A tükrözés közelebb hoz egymáshoz, összetartozás-érzést kelt.

Kutatások igazolják, hogy társnak tekintjük azt, akivel könnyen együttműködünk, és jól megértjük egymást azzal, aki ugyanazt a „nyelvet” beszéli. Ugyanakkor vigyázz, hogy ne legyen a tükrözésből gyerekes utánzás!

Nyílj meg előtte!

Felfedni a sérülékenységedet, megosztani őszintén az érzéseidet és gondolataidat segít közelebb kerülni a másikhoz, és intim kapcsolatba kerülni vele. Azáltal, hogy megnyílsz, az emberek szeretni fognak, és ez nem csak a romantikus kapcsolatokra igaz. Azok, akik belátást engednek mások számára a személyes dolgaikba, szerethetőbbek, mint azok, akik zárkózottak. Légy őszinte, és árulj el magadról egy kicsit többet, mint amennyit normál körülmények között elárulnál.

Fontos, hogy csak egy kicsit többet, nehogy túlságosan leterheld.

Ha megkérdezi, hogy mit dolgozol, mondd el azt is, miért tartod fontosnak azt, amit csinálsz, vagy miért nem szereted a munkádat. Minden kérdés többrétegű, ezért a felszínnél valamivel többet megmutathatsz belőle, de vigyázz, ne csupaszodj le teljesen!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!